BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Sektörel Kalkinma Paneli Sona Erdi

Yayın Tarihi : 13/04/2015

Bartin Valiligi, Bartin Üniversitesi, Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi, Bartin Ticaret ve Sanayi Odasi ile Maltepe Üniversitesi isbirliginde gerçeklestirilen ve üç gün süren “I. Bartin Sektörel Kalkinma Sempozyumu” Bartin Halk Egitim Merkezinde gerçeklestirilen bir panelle sona erdi.

Üniversiteler artik fildisi kulelerden memlekete bakmiyor

Akademisyenler, kamu yöneticileri ve sektör temsilcilerinin katilimiyla gerçeklesen panelin açilisinda konusan Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu, Üniversitelerin artik fildisi kulelerden memlekete bakmadigini belirterek, “Gördügünüz gibi Bartin Üniversitesi fildisi kulelerde degil, esnafimizin, tüccarimizin, sanayicimizin, vatandasimizin arasinda ve onlar için güzel projeler üretmenin gayreti içerisindedir.” dedi. Bunun bir memleketi davasi oldugunu belirten Vali Azizoglu, “ Eger kalbimiz bu memleketin gelismesi için dertleniyorsa, o zaman göreceksiniz ki Bartin’da da çok güzel seyler olacaktir. Burada mahalli idarelerle, sivil toplum örgütleriyle, siyasi karar organlariyla, halkimizla Bartin’i hep birlikte kalkindirmanin azmi, mutlulugu ve gururu içerisindeyiz.” diye konustu.

Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu

“Üniversitemiz lokomotif görevi görüyor”

Sempozyumun Bartin için önemli oldugunu belirten Bartin Milletvekili Yilmaz Tunç, “Üniversitemiz, kurulusundan bugüne Sayin Rektörümüzün önderliginde akademisyenleriyle, idarecileriyle üniversitemizin gelisimi için çok büyük gayret gösterdi.” dedi. Bartin’in kalkinmasinda Bartin Üniversitesinin bir lokomotif görevi gördügünü belirten Tunç, “ Üniversitemizin yeni kampüsünün insaatlari sona erdiginde daha büyük katkilari olacaktir. Üniversitemiz akademisyenlerinin, Bartin’in gelisimi ve kalkinmasi için üretilecekleri projelerle, Bartin önümüzdeki yillarda çok daha farkli bir noktada olacaktir.” seklinde konustu.

Bartin Milletvekili Yilmaz Tunç

“ Üniversitelerde çok ciddi bir hareketlilik basladi”

Bartin Üniversitesi Rektörü ve BAKKA Kalkinma Kurulu Baskani Prof. Dr. Ramazan Kaplan, gerçeklestirilen sempozyumla mütesebbislerimize, halkimiza yeni seyler düsünme imkâni verirse bu toplantinin amacina ulasacagini ifade ederek, “Son yillarda bütün illerimizde üniversitelerin kurulmasiyla üniversitelerde çok ciddi bir hareketlilik basladi.” dedi. Bugüne kadar 250’den fazla bilimsel toplanti düzenlediklerini belirten Rektör Kaplan, “Bartinli hemsehrilerimiz de yakindan müsahede ediyorlardir. Üniversite kurulduktan sonra üniversitemizin sehirle bag kurma noktasinda ciddi gelismeler var. Bunlari daha da gelistirerek halkimizi bunlara dâhil edecegiz.” diye konustu.

Bartin Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan

BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, “Bugün burada yasanan atmosferle bir sinerji olusturarak bireysel düsünceleri ortak düsünceler haline dönüstürmüs olacagiz.” diye konustu.

Açilis konusmalarinin ardindan panel gerçeklesti. Bartin Üniversitesi Rektörü ve BAKKA Kalkinma Kurulu Baskani Prof. Dr. Ramazan Kaplan’in yönettigi panelde Bartin Ticaret ve Sanayi, Odasi Baskani Cihat Çakir sanayi sektörüne, Yildirim Beyazit Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mete Gündogan lojistik sektörüne, Kalkinma Bakanligi Iktisadi Sektörler ve Kordinasyon Genel Müdürlügünden Dr. Yurdakul Saçli tarim sektörüne, Türkiye Seyahat Acentalari Birligi AR-GE sorumlusu Fatih Gönül turizm sektörüne yönelik degerlendirmelerde bulundu.

Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi (BAKKA) Genel Sekreteri Faruk Tezel