Bartin Akilci Ilaç Kullaniyor

Yayın Tarihi : 21/04/2016

Bartin Üniversitesi Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafindan "Akilci Ilaç Kullanimi ve Toplumsal Farkindalik" konulu bir panel düzenlendi. Panele konusmaci olarak katilan Türkiye Ilaç ve Tibbi Cihaz Kurumu Akilci Ilaç Kullanimi Daire Baskani Mesil Aksoy, Bartin’da 2015 yilinda içinde antibiyotik bulunan reçete yüzdesinin (aile hekimleri tarafindan yazilan) Türkiye ortalamasinin altinda oldugunu belirtti. Türkiye’de, içinde antibiyotik bulunan reçete ortalamasinin yüzde 31,07 oldugunu söyleyen Aksoy, “Bu konuda Bartin’in ortalamasi yüzde 23,42’dir.” dedi. Bartin’da ilçeler bazinda içinde antibiyotik bulunan reçete yüzdeleri sirasiyla Amasra’da yüzde 25,69, Kurucasile’de yüzde 24,27, Merkez ilçesinde yüzde 23,49 ve Ulus’ta yüzde 21,34 olarak gerçeklesti.

Bartin Üniversitesi Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ibrahim Tümen’in yönettigi panelde Marmara Üniversitesi Eczacilik Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Semra Sardas “Toksikolojik Açidan Ilaçlarin Degerlendirilmesi”, Bartin Il Halk Sagligi Müdür Yardimcisi Uzman Dr. Hürol Aksu “Özel Gruplarda Akilci Ilaç Kullanimi”, Eczaci Mesil Aksoy “ Akilci Ilaç Kullanimi Faaliyetleri ve Akilci Antibiyotik Kullanimi”, Üniversitemiz Saglik Meslek Yüksekokulu Ögr. Gör. Dr. Günes Günay Sezer “ Akilci Ilaç Kullanimi Konusunda Farkindalik Olusturulmasinda Üniversitelerin Rolü” konularinda konustu.

Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tibbi Tanitim ve Pazarlama Programi Ögr. Gör. Günes Günay Sezer, Bartin’da akilci ilaç kullanimi konusunda farkindalik olusturma çalismalarini anlatti. Daha sonra Bartin’da akilci ilaç kullanimi konusunda basarili çalismalarindan dolayi alti hekime tesekkür belgesi verildi.