BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bahar Senliklerinin Ilk Günü Coskulu Geçti.

Yayın Tarihi : 23/05/2012

‘Bartin Üniversitesinin Kurulusunun 4. Yili ve Bahar Senlikleri’ etkinliklerinin ilk günü coskulu geçti. Açilis töreniyle baslayan etkinlige Bartin Valisi Isa Küçük, Belediye Baskani Cemal Akin, Cumhuriyet Bassavcisi Saban Yilmaz, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardimcisi Azize Toper Kaygin, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Vahdet Yildirim, Emniyet Müdürü Mehmet Altinok, Ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.

Senligin açilis konusmasini yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan; “ Kurulus asamasinda olan her organ gibi birçok zorluk yasadik. Ama hep beraber bunun üstesinden geldik. Bugün Üniversitemizin ögrenci sayisi 6000’e yaklasti. Bu sayinin önümüzdeki dönemde 7500 dolayinda olacagini tahmin ediyoruz. Kuruldugumuzda 87 olan akademik personel sayimiz bugün 313’tür. Önceligimiz, hem nicel hem de nitel büyüme saglamaktir."

Rektör Kaplan, “Rüstünü ispat etmis bir üniversiteyiz.”
Üniversitemizin geldigi noktaya ve elde ettigi basarilara da deginen Kaplan; “2008–2012 yillari arasi hem akademik hem de idari faaliyetlerle dolu dolu geçmistir. Üniversitemiz dört yilda rüstünü ispat etmistir. Ögrencilerimiz; bu dört yil içerisinde, bir üniversiteli olmanin bilinciyle, burada bir huzur ortami olusturmuslardir. Bu nedenle kendilerine ben ayrica tesekkür ediyorum.” açiklamasini yapti.

Üniversitemizin hedeflerine de deginen Rektör Kaplan,”Üniversitemizin hedefi; 2023 yilinda 20.000 ögrenciye sahip, akademik birimlerini kurmus, yeni kampüs alanini olusturmus ve kampüste örnek olabilecek bir sosyal hayati baslatmis olmaktir. 2016 yilinda da Üniversitemizin ögrenci sayisinin 15000 civarinda olacagini tahmin ediyoruz. Bu, sehrimizin nüfusu, ekonomik gücü, sosyal dokusu ve potansiyeli dikkate alindigi zaman hiç de küçümsenecek bir rakam degildir.” dedi.

Bartin Üniversitesi Zeybek Ekibi ile Bartin Belediyesi Halk Danslari Toplulugunun gösterileri ilgiyle izlendi. 
Açilis konusmalarinin ardindan Üniversitemiz Zeybek Ekibi ile Bartin Belediyesi Halk Danslari Toplulugunun gösterisi ilgiyle izlendi.

“Bir Nefes Anadolu Sanat Toplulugu” Bartinlilara unutulmaz anlar yasatti.
Açilis töreninden sonra saat 16.30’da Bartin Kültür Merkezinde sahne alan "Bir Nefes Anadolu" ekibi vatandaslari adeta büyüledi. Siirleriyle ve danslariyla hayranlarina unutulmaz bir ziyafet çeken Bir Nefes Anadolu Toplulugu Bartinlilardan büyük begeni ve alkis aldi. Ahmet Coskun, siirleriyle duygulu anlar yasatirken; Selami Durmus, Anadolu'nun degisik yörelerinden derlenen türküleri seslendirdi.

BESYO Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taner Bozkus’un sanat yönetmenligini yaptigi gösteriye; Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul, Ak Parti Il Baskani Yasar Arslan, Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ismail Toksöz, Tarim, Gida ve Hayvancilik Il Müdürü Yusuf Alagöz, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Ali Özdemir katildi.