“Avrupa Birligi ve Gençler“ konferansi

Yayın Tarihi : 21/05/2011

Üniversitemizde Avrupa Günü kutlamalari çerçevesinde, Bartin Valiligi Avrupa Birligi Proje Koordinasyon Merkezi tarafindan "Avrupa Birligi ve Gençler" konulu konferans düzenlendi. Konferans, Üniversitemiz Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Arastirma Görevlisi Yusuf Avci tarafindan verildi. Konferansa, Bartin Vali Yardimcisi Türker Öksüz, Ilimiz AB Proje Koordinatörleri ve çok sayida ögrenci katildi. Avci, konferansta Avrupa Birliginin tarihsel gelisimi ve kurumsal yapisi ile çesitli yönleri üzerinde durmustur. Ayrica, Türkiye'deki egitim ve istihdam sorunlari ile cinsiyet farkliliklarindan kaynaklanan problemler de gençlik ekseninde ele alinmistir. Avrupa Birligi'ne gençligin bakisi ve Avrupa Birligi'nin gençligin sorunlarina yönelik yaklasimlari ile Birligin, gençlik politikalari ve gençlige sundugu firsatlar hakkinda bilgiler verilmistir.