Arnavutköy Belediyesi Tasoluk Semt Parki Projeleri ödüllendirildi.

Yayın Tarihi : 20/06/2011

Üniversitemiz Orman Fakültesi Peyzaj Mimarligi Bölümü ögrencilerinin olusturdugu Arnavutköy Belediyesi Tasoluk Mevkii Semt Parki Projeleri, Arnavutköy Belediyesi tarafindan ödüle layik görüldü. Ödüller, törenle ögrencilere ve ögretim üyelerine takdim edildi. Törene Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Selman Karayilmazlar, Arnavutköy Belediye Baskan Yardimcisi Melih Genç, Arnavutköy Belediye Baskani Danismani ve Bilgi Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Nedim Kemer, Arnavutköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Sait Korkut Ata, Peyzaj Mimarligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Mehmet Sabaz, Ögretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Selma Çelikyay ile Yrd. Doç. Dr. Bülent Cengiz katildi. Törende konusan Arnavutköy Belediye Baskan Yardimcisi Melih Genç, “Projeyi hazirlayan ögrencilerimiz bize ‘Arnavutköy’deki sehir parkina ne istiyorsunuz?’ diye sorduklarinda, sorulara verdigimiz cevaplarin ögrenciler tarafindan ne kadar dikkatli dinlendigini projelerinden anliyoruz. Bunun en somut ve en ilginç göstergesi ise Yunanistan’daki Türk vatandaslarimiz ile Arnavutköy’deki Rum vatandaslarimizin 86 yil önce yer degistirdigi nüfus mübadelesinin, bir ögrencimizin projesinde islenmesi oldu. Demek ki ögrencilerimiz, konusmalarimizi ince ve sik bir elekten geçirerek çalismalarina ruh katmislar. Bu beni gerçekten çok etkiledi.” dedi. Bu projelerin derecelendirilmesinde çok zorlandiklarini ve projelerin maketlerini Istanbul Sanat Galerisinde halkin begenisine sunacaklarini belirten Genç, proje hazirlayan ögrencileri tebrik etti.
Yrd. Doç. Dr. Selma Çelikyay ile Yrd. Doç. Dr. Bülent Cengiz’ in yönettigi projelerden birincilik ödülünü Mehmet Cemil Aktas, ikincilik ödülünü Zinnet Yigit, üçüncülük ödülünü Serhat Cengiz aldi. Mansiyon ödüllerini ise Tugçe Yugutkulu, Gamze Gülkurt, Tayfun Kizildag, Arzu Elveren ve Nilay Öztürk aldi. Ögrencilere verilen ödüllerin ardindan proje yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Selma Çelikyay, Peyzaj Mimarligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Mehmet Sabaz ve Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Selman Karayilmazlar’a Arnavutköy Belediye Baskan Yardimcisi Melih Genç tarafindan plaket verildi.