BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Akademik Yayin Çalistayi Gerçeklestirildi

Yayın Tarihi : 27/04/2016

 Üniversitemiz Kütüphane ve Dökümantasyon Dairesi Baskanligi tarafindan "Akademik Makale Yazma ve Yayinlama Yazar Çalistayi" gerçeklestirildi. Etkinlikte konusan Kütüphane ve Dökümantasyon Dairesi Baskani Hüseyin Göl, akademik yayin yapmakta bazi asamalarin önemine dikkat çekerek “Yayin yapacak yazarlarimiz bilgi eksikligi ya da yanlis yönlendirme gibi nedenlerden, yayin yaparken birçok sorunla karsi karsiya kalmaktadir. Bu sorun arastirmanin kurgulanmasindan yayinlanmasina kadar bazi asamalarda sorunlara yol açiyor. Bu sebeple yayinlar editörlerden ve hakemlerden dönerek yayinlanmayabiliyor. Bu gibi durumlarda yazarin zamani ve emegi bosa gitmis oluyor. Bu çalistayda ve diger etkinliklerimizde bu sorunlari en aza hedefliyoruz.” dedi.

Dünyanin En Büyük Dernek Yayinciligi Anlatildi

Dünyanin önde gelen yayinevlerinden Wiley Yayincilik Kurumsal Müsteri Yöneticisi Duygu Paçali ise yayinevlerinin 15 ana kategori olmak üzere toplam 104 kategoride yayin yapabildiklerini söyledi. Paçali, “Amacimiz bilim camiasina akademik yayinlarla içerik olusturarak destek vermektir. Dünya genelinde 942 dernegin dergilerini yayinlamak için onlarla is birligi yapmaktayiz. 2 milyon üyemiz bulunmaktadir. 850 Nobel ödüllü yazarin 460’i, çalismalarini bizim araciligimizla yayinlamistir.” diye konustu.

Daha sonra Paçali, makale yazma, sunum ve hakem degerlendirmesi, üretim ve telif haklari ve ünlü olma konularini içeren sunumlarini gerçeklestirdi.