Akademik ve idari personelimiz kokteylde bir araya geldi

Yayın Tarihi : 30/06/2011

Üniversitemizin 2010-2011 akademik yili faaliyetlerinin görüsülmesi, geçmis yilin degerlendirilmesi ve Üniversitemize yeni katilan personelin tanistirilmasi amaciyla düzenlenen kokteylde Üniversitemiz mensuplari bir araya geldi. Kokteylde bir konusma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, "Bir ögretim yilini daha geride biraktik. Üniversitemizin yeni kurulmasina ragmen nasil bir tempoda çalistigini hep birlikte görüyoruz. Üniversitemiz kurulali 3 yil oldu. Bu bizim için uzun bir süre degil; ama bu 3 yil bizim için çok çabuk ve süratli geçti. Sunu memnuniyetle ifade edebilirim ki bu 3 yili dolu dolu geçirdik. Bütün bunlar asla bir kisinin basarisi ve bir kisinin üstesinden gelecegi bir is degildir. Görünenin disinda sahne arkasinda olan arkadaslarimiz da var. Belki su anda onlarin isimleri resmî kayitlarda bile geçmiyor. Dolayisiyla biz bir aile gibi bu isi yürütüyor ve basariyoruz. Bu 3 yil içerisinde hakikaten güzel isler yaptik. Mesela bunlardan bir tanesi ve en önemlisi, Üniversitemizin 1,5 yil gibi kisa bir süre içerisinde 3 tane yeni fakülte kurmus olmasidir. Bu 3 yeni fakülte her bakimdan kurulmasi çok zor olan alanlarin fakülteleridir. Böylece Üniversitemiz hem Fen Bilimlerinin hem de Sosyal Bilimlerin birlikte var oldugu üniversite haline gelmis bulunuyor. Bir fakülte ve enstitü projemiz daha var. Egitim Bilimleri Enstitümüzü de kurduktan sonra bir fakülteyle birlikte akademik yapilanmamizi tamamlamis olacagiz. Tip fakültesinin kurulmasi ise ayri bir süreçtir. O konuda su anda YÖK ile çalismalar yapiliyor." dedi. Üniversitenin yeni kampüs alani hakkinda konusan Rektör Kaplan; bu sürecin kolay bir süreç olmadigini, bunun kampüs alaninda mülkleri bulunan insanlarin kirginliga, küskünlüge itilmeden, kalpleri kirilmadan basarilmasi gereken zor bir süreç oldugunu belirtti. Bu sürecin kisaligi bakimindan da gerçekten tarihe geçecek bir olay oldugunu ve insaat sürecinin kisa bir süre içerisinde baslayacagini ifade etti. Üniversitemizin ögrenci ve personel sayilarina da deginen Kaplan, "Biz göreve basladigimizda 2100 ögrencimiz vardi. Su anda 3800 ögrencimiz var. Aslinda bu ögrenci sayilarini her an arttirmak mümkün. Fakat sizlerin de yakindan gördügü gibi derslik sikintimiz söz konusudur. Onu da bu sene baska bir yolla asacagiz. Bu yil kontenjan olarak bildirdigimiz ögrenci sayisi 1894 tür. Bu 1894 ögrencinin % 20'sinin fire verdigini düsünürsek 1500 dolayinda yeni ögrencimizin Üniversitemize katilacagini rahatlikla söyleyebiliriz. Diger taraftan akademik personel sayimiz, yine biz göreve basladigimizda orman fakültemiz ve yüksekokulumuz ögretim elemanlariyla 87 idi. Su anda kadrolu ögretim elemani sayimiz 269'dur. 30 tane ögretim elemani ilanina çiktik. Bizimle kurulan üniversitelerin akademik yapilanmasina baktigimizda bunlar arasinda hakikaten iyi bir noktada oldugumuzu rahatlikla söyleyebiliriz. Ama dilegimiz ve arzumuz sudur ki bütün üniversitelerimiz kisa zamanda yol alsinlar, hepimiz geliselim ve ülkenin kalkinmasina, ilmine, gelecegine hep birlikte hizmet edelim. " dedi.