BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

4 Bin 444 Ögrenci Bartin ve Üniversiteyi Yakindan Tanidi

Yayın Tarihi : 10/10/2016

 Üniversitemiz Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Koordinatörlügü tarafindan düzenlenen ‘Uyum Etkinlikleri’ 11 günde gerçeklestirilen 16 egitimle tamamlandi. Egitimlere; Edebiyat, Egitim, Fen, Iktisadi ve Idari Bilimler, Islami Ilimler, Mühendislik ile Orman Fakültelerinin birinci sinif ve hazirlik sinifi ögrencileri katildi. Ayrica Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu’nda bu sene ögrenime baslayan ögrenciler yer aldi. Üniversiteye yeni baslayan ögrencilerin üniversite hayatina adaptasyonunu saglamak amaciyla gerçeklestirilen etkinliklerde ilk olarak, “Kurulusundan Bugüne Bartin Üniversitesi” filmi izlendi.

Olanaklar Anlatildi, Öneriler Verildi

Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Koordinatörü Ögretim Görevlisi Cihangir Kasapoglu tarafindan ise sehir ve üniversite hakkinda bilgiler verildi. Kasapoglu, ögrencilere görmeleri gereken tarihi-turistik yerleri aktararak, sehir yasamina uyum saglamalarini kolaylastirmak, sehrin yapisina ve olanaklarina hizla adapte olmalarina yardimci olmak amaciyla bazi tanitimlar yapti. Etkinlikte, Üniversitenin kurulusundan akademik yapilanmasina, kampüslerden üniversite olanaklarina kadar birçok bilgiyi de paylasildi.

Üniversitenin Yurtdisi Olanaklari Anlatildi

Ayrica, Uluslararasi Iliskiler ve ERASMUS Koordinatörü Uzman Burçin Kef, Bartin Üniversitesi ögrencilerinin yararlanabilecegi yurtdisi programlarindan bahsetti. Kef, 11 ayri ülkede 24 üniversite ve 52 program üzerinde yapilan anlasmalari aktararak, ögrencilerin sorularini yanitladi.

Binlerce Basili ve Elektronik Yayin Kullanimda

Ögrencilere, Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Baskani Hüseyin Göl ve Kütüphaneci Ülkü Özgüven tarafindan yapilan konusmada ise ögrencilere kütüphane arsivindeki basili materyallere ulasma ve bunlari kullanma konusunda bilgiler aktarildi.

‘Uyum Egitimleri’nde Fakülte ve Yüksekokuldaki programlar hakkinda da bilgiler verilerek, ögrencilerin üniversiteyi tamamladiktan sonra karsilasabilecekleri is imkânlari anlatildi.