10 Fakülte, 20 Bin Ögrenci

Yayın Tarihi : 31/10/2008

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan KAPLAN, dünkü koordinasyon toplantisinda bir konusma yapti. Konusmasinda Bartin’a, Bartinlilara ve ülkemiz adina umut veren sözler dile getiren KAPLAN, “Üniversitemizin kurulusu tamamlandiginda 10’a yakin fakülte olacaktir. Bu dogrultuda 20 bin ögrenci potansiyeli düsünüyoruz. Bu da yeni bir sehir, dolayisiyla da Bartin’in ikiye katlanmasi demektir. Bu sadece nüfus olarak artis ifade etmez. Ayni zamanda sosyal, kültürel ve bilimsel anlamda da kentin gelismesi ve iyilesmesi demektir. Dolayisi ile böyle güzel bir olusumda el birligi, gönül birligi yaparak üniversitenin kurulusunda katkilarinizi bekliyorum. Su anda yeni kurulan üniversitelerimiz tatli bir yaris içindedirler. Bu yarisi kim kazanirsa kazansin neticede yüce milletimiz kazanmis olacaktir. Ama Bartin adina yarisi en önce gögüsleyen taraf olmak istiyorum. Bunun için gücümüzü birlestirdigimiz, ortak akli devreye soktugumuz, gönül birligi ve güç birligi yaptigimiz zaman üstesinden gelemeyecegimiz hiçbir sey yoktur” dedi.