Üniversitemizde ‘Adim Adim Gelecek’ Konferansi Gerçeklestirildi

Yayın Tarihi : 28/11/2016

Üniversitemizde gerçeklestirilen ‘Adim Adim Gelecek’ konferansinda ögrencilere kariyer planlamalari konusunda bilgiler verildi.

Üniversitemiz Yönetim Bilisim Sistemleri Kulübü tarafindan ‘Adim Adim Gelecek’ adli bir konferans gerçeklestirildi. Konferansta ITS Grup Bilisim Egitim ve Strateji Ajansi Kurucusu Merve Akman ve Kariyer.net Etkinlik Yöneticisi Semih Gümüs katildi.

Ögrencilerin yogun ilgi gösterdigi etkinlikte konusan Akman, ‘Nasil bir kariyer istersiniz?” sorusunu katilimcilara sorarak, bazi tavsiyelerde bulundu. Akman, “Iyi bir gelecek için iyi düsünmek, dogru hareket etmek çok önemli. Dogru planlama yapilarak, gelecek konusunda hedefler tutturulur. Tabi bunun için disiplinli çalismak, zorluklar karsisinda yilmamak gerekir.” dedi.

Kariyer.net hakkinda bilgi veren Gümüs ise, is bulma ve kariyer planlama konusunda tecrübelerini paylasti. ‘Etkili Özgeçmis Doldurma ve Mülakat Teknikleri” konusunda bilgiler veren Gümüs, “Türkiye’nin en büyük insan kaynaklari platformu olan Kariyer.net, is arama ve ise alim süreçlerinde yeni nesil teknolojilerle, is arayanlarla isverenleri internet ortaminda bir araya getiriyor. Burada binlerce kisi kendine uygun is ararken, yine yüzlerce isveren de ekip arkadaslarini ariyor. Farkli is kollari arasinda dogru tercihi yapabilmek için uygun adimlari takip etmek ve her seyden önce bir hedef belirlemek gerekiyor.” seklinde konustu.

Konferansta konusmacilar ögrencilerin sorularini da cevaplandirarak, gelecek noktasinda tavsiyelerde bulundu.