Üniversitemiz serbest stil güreste Türkiye ikincisi oldu

Yayın Tarihi : 02/05/2017

Sivas’ta gerçeklestirilen Üniversitelerarasi Güres Sampiyonasi’nda Bartin Üniversitesi serbest stilde Türkiye ikincisi oldu.
Bartin Üniversitesi, 56 üniversitenin katilimiyla Cumhuriyet Üniversitesinin ev sahipliginde gerçeklestirilen Üniversitelerarasi Güres Sampiyonasindan 13 madalyayla döndü. Farkli üniversitelerden 90 sporcunun katildigi sampiyonada, Bartin Üniversitesi serbest stilde aldigi 2 altin, 1 gümüs ve 2 bronz madalyayla Türkiye ikincisi oldu. Bartin Üniversitesi bayan güres takimi ise eksik sikletle katilmis olmasina ragmen Türkiye üçüncülügünü elde etti.

5 altin, 5 gümüs ve 3 bronz madalya kazanildi.

Taha Akgül Spor Salonunda gerçeklestirilen sampiyonada; 60 kilogramda Nuray Karadag, 72 kilogramda Beste Altug, 61 kilogramda Sedat Özdemir, 65 kilogramda Veli Yantir ve 96 kilogramda Kadir Cebi tüm rakiplerini yenerek altin madalya aldi. Finale çikma basarisi göstermesine ragmen yasadigi sakatlik nedeniyle ikinci olan 57 kilogramda Saban Kiziltas, 59 kilogramda Ömer Faruk Tok, 81 kilogramda Dogukan Kuru, 48 kilogramda Funda Tükenmez ile 53 kilogramda Kübranur Kurt gümüs madalya almaya hak kazandi. Bartin Üniversitesine bronz madalyalar ise 70 kilogramda Haydar Yavuz, 75 kilogramda Serkan Çavusoglu ve 75 kilogram grekoromende Yavuz Selim Çoban’dan geldi.

“Ülkemizi Dünya Sampiyonasi’nda temsil edecekler”

Bartin Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Taner Bozkus, derece elde eden sporcularin uluslararasi müsabakalarda Türkiye’yi temsil etme hakki kazandiklarini söyledi. Bozkus, “Altin madalya alan sporcularimiz 60 kilogramda Nuray Karadag, 72 kilogramda Beste Altug, 61 kilogramda Sedat Özdemir, 65 kilogramda Veli Yantir, 96 kilogramda Kadir Cebi ve gümüs madalya kazanan 57 kilogramda Saban Kiziltas önümüzdeki günlerde yapilacak olan Dünya Üniversitelerarasi Güres Sampiyonasi’nda ülkemizi temsil edecek. Gösterdikleri performansla gögsümüzü kabartan oyuncularimizin ayni basariyi orada da göstereceklerine ve ülkelerine madalyalarla döneceklerine inaniyorum.” dedi.