Üniversitemiz Ögrencileri, Portekiz’de Ülkemiz Için Yarisacak

Yayın Tarihi : 15/08/2016

Bartin Üniversitesi ögrencisi iki sporcu, Portekiz’de düzenlenecek ‘Üniversitelerarasi Dünya Karate Sampiyonasi’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Bartin Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ögrencileri Meryem Mazlum ve Abdulah Güner, bu yil Portekiz’in Braga sehrinde düzenlenecek ‘Üniversitelerarasi Dünya Karate Sampiyonasi’nda Türkiye için yarisacak. Bartin Üniversitesi BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul ise Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu  (TÜSF) Karate Teknik Kurul Üyesi ve Milli Takim Antrenörü olarak sampiyonada yer alacak. Portekiz’den madalyalarla döneceklerine inandigini belirten Kul, “Bartin Üniversitesi ‘Üniversitelerarasi Türkiye Karate Sampiyonasi’nda genel klasmanda 38 üniversite arasindan ikinci olarak, Portekiz’de düzenlenecek Dünya Karate Sampiyonasina sporcu göndermeye hak kazandi. 31 Temmuz-7 Agustos tarihleri arasinda Ankara’da milli takim kampinin ardindan gidecegimiz Portekiz’den madalyalarla dönecegimize inaniyorum. Hem Üniversitemiz ögrencileri hem diger milli takim sporculari bu müsabakalara çok siki bir programla hazirlandi. 10-13 Agustos tarihlerinde gerçeklestirilecek müsabakalara, karate milli takimi olarak çok güçlü giriyoruz.” dedi.

Bartin Üniversitesi BESYO Beden Egitimi ve Spor Ögretmenligi Bölümü birinci sinif ögrencisi Meryem Mazlum ferdi katada, Antrenörlük Egitimi Bölümü birinci sinif ögrencisi Abdulah Güner kumitede yarisacak