Üniversitemiz “MENTALK” Proje Ekibi 4 Ülkeden Katilimcilarla Viyana’da Toplandi

Yayın Tarihi : 30/11/2015

Bartin Üniversitesinin turizm çalisanlarina dil ögretmek amaciyla yürüttügü Avrupa Birligi (AB) projesinin ilk toplantisi Avusturya’nin Viyana sehrinde gerçeklestirildi. Toplantiya proje yürütücüsü Bartin Üniversitesiyle birlikte Avusturya, Norveç, Italya ve Portekiz’den delegeler katildi.

Bartin Üniversitesi Yabanci Diller Bölümü tarafindan yürütülen “MENTALK: Turizm Sektöründe Çalisan Erkekler için Alternatif Dil Ögrenme Teknikleri” adli projenin baslangiç toplantisi Avusturya’nin Viyana sehrinde gerçeklestirildi. Türkiye’deki turizm sektöründe çalisanlarin dil problemine çözüm üretilecek projede, Bartin Üniversitesi Yabanci Diller Bölümü’nden proje yürütücüsü Neslihan Köse ve Egitim Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kaygin Avusturya, Norveç, Italya ve Portekiz’den proje ortaklariyla biraraya geldi. Karsilikli fikir alisverisinin yapildigi toplantida, projenin isleyis süreci hakkinda konular konusuldu

Kirsal Kesimde Is Alanlari Olusturulacak

Gerçeklestirilen toplantida, Avrupa Komisyonunun tesvikiyle kirsal kesimlerde is imkânlari yaratmak amaciyla sistematik çalismalara yer verilmesi konusuldu. Böylece alternatif turizm faaliyetlerinin canlanmasiyla bu bölgelerin ekonomik kalkinmasi da saglanmis olacak. Bu kapsamda projeyle, kirsal bölgelerde alternatif turizm sektöründe çalisan erkeklere yönelik durum tespiti analizleri yapilacak. Yapilan tespitler dogrultusunda gelistirilecek olan dil ögrenme içerikleri, ögretim materyalleri ve platform proje sonlandirildiginda kullanima açilacak.

Ilk uygulamalarinin Bartin’da gerçeklestirilecegi projeye DamaSistem Ltd. (Türkiye), Best Institut Fur Berufsbezogene Weiterbildung Und Personaltraining Gmbh (Avusturya), União das Freguesias de Gondomar (S. Cosme), Valbom e Jovim (Portekiz), Aris Formazione e Ricerca (Italya) ve Bergen Voksenopplæring (Norveç) istirak ediyor. 280 bin 335 avro bütçeli proje baslangiç toplantisinin ardindan 2 yil süre içerisinde sonuçlandirilacak
Proje, geçtigimiz günlerde Avrupa Birligi Bakanligi AB Egitim ve Gençlik Programlari Merkezi Baskanligi’nin yürüttügü Erasmus+ Programi Ana Eylem 2 (KA2) Mesleki Egitim Stratejik Ortakliklar kapsaminda 206 proje arasinda kabul edilmisti.