Üniversitemiz Karate’de Türkiye ikincisi oldu

Yayın Tarihi : 03/05/2017

Bartin Üniversitesi, 46 üniversiteden 300 sporcunun katildigi Üniversitelerarasi Türkiye Karate Sampiyonasinda genel klasmanda Türkiye ikincisi oldu.

Bartin Üniversitesi, Türkiye Üniversitelerarasi Karate Sampiyonasinda 2 altin, 2 bronz madalya ile bir sampiyonluk ve bir üçüncülük kupasi aldi. Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu tarafindan Konya’da gerçeklestirilen sampiyonada Bartin Üniversitesi genel klasmanda 46 üniversite arasinda Türkiye ikincisi oldu. Bartin Üniversitesi’ne altin madalyalar Bireysel Bayan Kata Türkiye Sampiyonu Meryem Mazlum ve Bayan Kumite +68kg Türkiye Sampiyonu Nursefa Kayan’dan geldi. Bronz madalyalari ise Bayan Kumite 55kg Türkiye Üçüncüsü Ebru Çidemli ve Bayan Kumite 68kg Türkiye Üçüncüsü Rabia Büsra Kanay aldi. Sampiyonada, Bartin Üniversitesi Bayan Takim Kata Türkiye Sampiyonu ve Erkek Takim Kata Türkiye üçüncülügünü elde etti.

Bartin Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Taner Bozkus, “Elde ettikleri basarilarla üniversitemizin ismini ulusal bazda duyurmaya basaran sporcularimiz, 2018 yilinda Avrupa Sampiyonalarinda katilmaya hak kazandi. Sporcularimiz bu basarilarini daha çok çalisarak, uluslararasi platformda da gösterecegine inaniyorum” ifadelerini kullandi.