Üniversitemiz Horon’da Türkiye birincisi oldu

Yayın Tarihi : 03/05/2017

Bartin Üniversitesi halk oyunlari ekibi, Mugla’da gerçeklestirilen Halk Oyunlari Türkiye Sampiyonasinda horon dalinda birinci oldu.

Bartin Üniversitesi, Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu tarafindan gerçeklestirilen üniversitelerarasi halkoyunlari grup ve Türkiye final yarismasina katildi.  Mugla’nin Bodrum ilçesinde yapilan tüm yörelerin katilmis oldugu Türkiye Sampiyonasi’nda Halaylar, Zeybek, Horonlar, Bar ve Karsilamalar Grup Sampiyonlari 16 üniversite arasindan seçildi. Bartin Üniversitesi halk oyunlari ekibi ‘horon türü’nde rakiplerinin arasinda en iyi performansi sergileyerek grup birincisi oldu.

“Kültürümüzü en iyi sekilde yasatmaya çalisiyoruz”

Bartin Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü ve Halk Oyunlari Ekibi Genel Sanat Yönetmeni Doç. Dr. Taner Bozkus, göstermis olduklari basaridan dolayi oyunculari tebrik ederken, emegi geçenlere tesekkür etti. Bozkus, “Kültürümüzün en önemli yasayan degerlerinden olan halk oyunlarini gelecek nesillere aktarmak adina yapilan bütün faaliyetleri anlamli buluyorum. Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu tarafindan gerçeklestirilen yarismalarda da yörelerin kültürlerinin korunmasi ve yarismalarda birlik ve beraberligin saglanmasi açisindan çok önemli. Spor disiplini çerçevesinde birçok kisinin ayni anda organize olarak gerçeklestirilen bu sanatsal ve kültürel organizasyonda üstün basari göstererek, üniversitemiz en iyi sekilde temsil eden oyuncularimizi tebrik eder, basarilarini artirarak devam edecegini temenni ederim” dedi.