Üniversitemiz Egitmenleri Italya’daki Egitimlere Katildi

Yayın Tarihi : 15/08/2016

Bartin Üniversitesi Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi’nden (BÜNSEM) 7 egitmen “Yasam Boyu Ögrenmede Milenyum Siniflari” Avrupa Birligi (AB) Projesi kapsaminda, Italya’daki egitimlere katildi.

Bartin Üniversitesi Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi (BÜNSEM) tarafindan hazirlanan “Millenium Classrooms In The Lifelong Learning” (Yasam Boyu Ögrenmede Milenyum Siniflari) Avrupa Birligi (AB) Projesi kapsaminda ilk hareketlilik faaliyeti gerçeklestirildi. BÜNSEM Arastirma ve Projeler Sorumlusu Çev. Neslihan Köse, egitimlerin Italya’nin Roma ve Malta sehirlerinde gerçeklestirildigini belirterek “2015 yili Teklif Çagrisi döneminde Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi IPA IV Insan Kaynaklarinin Gelistirilmesi Operasyonel Programi kapsaminda hibe destegi saglanan Erasmus+ Programi Yetiskin Egitimi Personel Hareketliligi kapsaminda kabul edilen “Millenium Classrooms in the Lifelong Learning” projesinin ilk hareketlilik faaliyeti 18-22 Nisan 2016 tarihleri arasinda Roma’da Erifo kurumunda gerçeklesmistir. Projenin ikinci hareketliligi 11-15 Temmuz 2016 tarihleri arasinda Malta’da “Empowerment in ICT Skills” (ICT Becerilerinin Gelistirilmesi) konusunda gerçeklestirilmistir.” dedi.

Köse, egitimlere BÜNSEM’den 7 egitmenin katildigini da kaydederek “Egitim kapsaminda egitmenlerimiz flipped yöntemi,  otobiyografik yöntem, egitsel oyunlar gibi konular hakkinda bilgiler edinmis ve bu konular üzerinde tartisma olanagi bulmuslardir. Ayrica egitmenlerimiz bilgisayar ortamli iletisim, blog olusturma, podcast kullanimi, xml dosya formatlari, avatar olusturma, websitesi kurma, video klip indirme ve olusturma, bilgisayardan dinleme metinleri yapma, interaktif etkinlikler düzenleme gibi konular hakkinda bilgiler edinmisler ve tartismalar gerçeklestirmislerdir.” diye konustu.

Proje ile yasam boyu ögrenmede yeni ögrenme stratejileri uygulanmasi ve egitimlerde verimliligi artirilmasi amaçlaniyor.