Tasarimdan Uygulamaya Peyzaj Mimarligi Anlatildi

Yayın Tarihi : 24/11/2016

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu tarafindan düzenlenen “Peyzaj Baglaminda Tasarimdan Uygulamaya Paneli”ne alaninda uzman akademisyenlerle birlikte sektörden katilimcilar da konusmaci olarak yer aldi.

Ögrencilerin yogun ilgi gösterdigi panelin Oturum Baskanligini yapan Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Kivanç Bakir, peyzajda tasariminin uygulama ve dogru malzeme kullanimiyla birlikte basarili sonuçlara ulasilabileceginin önemine vurgu yapti.

Panelde; Ankara Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Oguz Yilmaz “Basarili Uygulamanin Anahtari”, Bartin Üniversitesi Ögretim Üyeleri Doç. Dr. Sabahat Açiksöz “Gelecegin Yesil ve Verimli, Kentlerinin Olusturulmasinda Kentsel Tarim Uygulamalarinin Rolü”, Yrd. Doç. Dr. Deniz Çelik “Açik Yesil Alanlarin Önemi ve Sürdürülebilirligi”, Ögretim Görevlisi Veli Koca “Yapisal ve Bitkisel Peyzaj Uygulamalari Kapsaminda Malzeme Temini ve Depolama Kosullari” baslikli konusmalarini yapti.

Sektörden konusmacilarinin yer aldigi etkinlikte Isiklar Yapi Ürünleri Ürün Sorumlusu Pinar Özçirpici “Tuglanin Çevre Düzenlemelerindeki Yeri,” Ankara AS Tarim Müdürü Sertaç Sezer ise “Yesil Alan Çim Bitkilerinin Ülkemizdeki Durumu ve Peyzaj Alanlarinda Kullanimi” konulu sunumlarini gerçeklestirdi.