Rektör Uzun, Yüksekokullarda görev yapan ögretim elemanlariyla bulustu

Yayın Tarihi : 10/05/2017

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO), Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda görev yapan akademik personel ile toplantilar gerçeklestirdi.  Yapilan ziyaretlerde Rektör Uzun, yüksekokul müdürlerinden isleyis ve mevcut durum hakkinda bilgi aldi.

Kaliteye Odaklanmaliyiz

Üniversite olarak bütün birimlerle kaliteye odaklanilmasi gerektigini söyleyen Rektör Uzun, “ Üniversite olarak birinci önceligimiz kalite olmali. Kalite odakli egitim-ögretimi gerçeklestirecegiz. Bunun için sürekli gelisimi önceleyen bir yaklasim sergileyecegiz. Bu bir sorumluluk anlayisini da beraberinde getirmektedir. Dolayisiyla bunu gerçeklestirmek için üniversitemiz mensuplarinin ortak hedefler dogrultusunda tam katilimi saglanmali, kalite süreçlerini bütün birimlerimize yerlestirmeliyiz “dedi.

Bölgenin temel dinamikleriyle senkronize olmaliyiz

Bölgeye yönelik ihtisaslasma ve odaklanmanin önemine deginen Rektör Uzun,  “Bölge odakli düsünmeliyiz.  Bölgenin temel dinamikleriyle senkronize olmaliyiz. ‘Bölgeye hangi katkilari sunabiliriz’, ‘bölgenin kalkinmasina yönelik hangi stratejileri gelistirmeliyiz’  sorularina cevap veren bir sistem gelistirmeliyiz” diye konustu.

Toplantinin ardindan Yüksekokullarda yer alan laboratuar ve atölyeleri gezen Rektör Uzun, ögretim elemanlarindan buralarda bulunan makine ve teçhizatlar hakkinda bilgi aldi.