Polonyali akademisyen Üniversitemizde ders verdi

Yayın Tarihi : 05/05/2017

Bartin Üniversitesi’nde çalismalarini sürdüren Polonyali misafir akademisyen Izabela Lipinska, tarim ve iktisadi gelisme konularinda dersler verdi.

Bartin Üniversitesi, Erasmus kapsaminda Polonya’nin Poznan Yasam Bilimleri Üniversitesi’nden ögretim elemani Izabela Lipinska’yi misafir etti. Bir hafta boyunca çalismalarini Bartin’da sürdüren Lipinska, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi’nde “Tarimsal Üretim, Tarim Kooperatifleri, Ürün ve Hayvan Sigortasi, GDO’lu Tohum ve Hayvanlar” konularinda ders verdi. Lipinska, Bartin Üniversitesi’nin Agdaci ve Kutlubey Kampüslerini de gezerek, “Ögrenciler, çok genis bir alan üzerinde kurulmus bir üniversitede olduklari ve iyi bir ögrenim aldiklari için çok sanslilar. Polonya’ya döndügümde ögrencilerime Bartin Üniversitesi’ne yapilabilecek uluslararasi hareketlilik konusunda tavsiyelerde bulunacagim” dedi.

Lipinska, Rektör Uzun ile görüstü

Misafir akademisyen Lipinska, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u da ziyaret etti. Üniversiteyle ilgili görüslerini aktaran Lipinska, gösterilen misafirperverlikten dolayi tesekkür etti.

Rektör Uzun ise uluslararasilasmanin önemine vurgu yaparak “Uluslararasilasma bütün dünyada yüksekögretim kurumlarinin temel bir unsuru haline gelmistir. Bu kapsamda Üniversitemiz,  küresellesmeyle küçülen dünya sartlarina ayak uyduracak gelecege yönelik stratejiler belirleyecektir. Akademisyenlerimiz, arastirmacilarimiz hatta ögrencilerimiz bu hareketliliklerden yararlanirken, kalite odakli çalismalarimizla daha fazla bilim insanini da ülkemize getirmeye gayret gösterecegiz” dedi.

Bartin Üniversitesi’nin Erasmus programi kapsaminda 11 ülkeden 26 üniversiteyle; Mevlana degisim programi kapsaminda ise 13 ülkeden 22 üniversiteyle anlasmasi bulunuyor.