Karate’de Türkiye Ikincisi Olduk

Yayın Tarihi : 10/05/2016

“Üniversiteler Arasi Türkiye Karate Sampiyonasi”nda genel klasmanda 38 üniversite arasindan ikinci olan Üniversitemiz Karate Takimi, 4 sporcusunu Portekiz’de düzenlenecek Dünya Karate Sampiyonasi’na göndermeye hak kazandi.

Üniversitemiz Saglik Kültür ve Spor Dairesi Baskanligina bagli Karate Takimi 38 üniversiteden 750 sporcunun katildigi “Üniversiteler Arasi Türkiye Karate Sampiyonasi”nda genel klasmanda Türkiye ikincisi oldu. Elazig’da Firat Üniversitesinin ev sahipliginde gerçeklestirilen sampiyonada Bartin Üniversitesinden 67 kilogramda Abdullah Güner Türkiye sampiyonu, 68 kilogramda Nursefa Kayan Türkiye ikincisi, 84 kilogramda Emre Boz Türkiye üçüncüsü, Erkek-Bayan Takim Kumite’de ise Üniversitemiz takim olarak Türkiye üçüncüsü oldu. Ayrica Bartin Üniversitesi sporcularindan Bayan Takim Kata’da Nursefa Kayan, Meryem Mazlum, Büsra Saglamdemirel Türkiye sampiyonu oldu.

Türkiye’yi Dünya Sampiyonasi’nda Temsil Edecekler

Üniversitemiz Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul, üniversite olarak Türkiye’yi Üniversiteler Arasi Dünya Karate Sampiyonasi’nda temsil edeceklerini kaydederek “Alinan sonuçlarla Bartin Üniversitesi Karate Takimindan Nursefa Kayan, Meryem Mazlum, Büsra Saglamdemirel ve Abdullah Güler 10-13 Agustos 2016 tarihleri arasinda Portekiz’de yapilacak “Üniversiteler Arasi Dünya Karate Sampiyonasi”nda ülkemizi temsil edecekler. Oradan da sporcularimizin derecelerle döneceklerine inaniyorum. Bu noktada takim antrenörü Sami Yesilbas, yardimci antrenör Ümit Öz ve Üniversitemizi müsabakalar boyunca en iyi sekilde temsil eden tüm sporcularimizi tebrik ederim. Ayrica spora ve sporculara desteklerini esirgemeyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a tesekkür ederim.” dedi.

Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Murat KUL