IIBF Ögrencilerine Mezuniyet Sonrasi Istihdam Olanaklari Anlatildi

Yayın Tarihi : 24/05/2016

Üniversitemiz Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) tarafindan gerçeklestirilen seminerlerde mezun olacak ögrenciler kariyer planlamasi konusunda bilgilendirildi.

Üniversitemiz Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) ögrencilerine mezuniyet sonrasi ne yapmalari ve hangi alanlara yönelmeleri gerektiginin anlatildigi seminerler gerçeklestirildi. Daha önce Iktisat Bölümü ögrencilerine yönelik düzenlenen seminerlerin devaminda; Isletme, Yönetim Bilisim Sistemleri ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümlerinin son sinif ögrencileri bilgilendirildi. IIBF Dekani Prof. Dr. Said Kingir, etkin bir planlamayla iyi bir gelecege sahip olunabilecegini belirterek “Etkinlikleri düzenlememizdeki amacimiz ögrencilerimizin basarili, etkin ve verimli ayni zamanda üretken bir hayat sergileyebilecek konuma gelmesidir. Dogru planlamayla herkes kariyer noktasinda iyi yerlere gelebilecektir. Bu noktada fakülte yönetimimiz ve ögretim elemanlarimiz ögrencilerimizin mezuniyet sonrasi hayat planlamalarinda etkin rol oynamakta, görüsmeler yapmaktadir. Mezuniyetinlerine sayili günler kala ögrencilerimiz yanlislardan dönerek dogru adimlar atmali ve etkin bir planlama yapmalidirlar. Hayallerimizi gerçeklestirmek için ise çok çalismak ve çaba göstermek gerekmektedir.” dedi.

Her Bölüm Için Ayri Öneriler

Düzenlenen seminerlerde Isletme, Yönetim Bilisim Sistemleri ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ögretim elemanlari alanlariyla ilgili is imkânlarindan bahsettiler. Ögrencilerin mezun olduktan sonra karsilasabilecekleri zorluklar ve firsatlarin anlatildigi etkinliklerde, seçim yapma konusundaki kararsizliklarin giderilmesi gerektigi vurgulandi.

Seminerlerde, ögrencilerin kariyer planlari konusunda sorulari da cevaplandirildi.