Hocali Sehitleri Anildi

Yayın Tarihi : 06/03/2017

Üniversitemizde gerçeklestirilen ‘Hocali Katliamini Unutmadik’ adli konferansta konusan Azerbaycan uyruklu akademisyen Doç. Dr. Etimad Eyvazov, “Bizlere Azeri denilmesini istemiyoruz, biz Azerbaycan Türkü’yüz.” dedi.

Üniversitemiz Ögrenci Konseyi tarafindan ‘Hocali Katliamini Unutmadik’ adli bir konferans gerçeklestirildi. Üniversitemizin Azerbaycan uyruklu akademisyenlerinin konusmaci olarak katildigi etkinlikte, 26 Subat 1992 yilinda Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Daglik Karabag bölgesinde yer alan Hocali Kasabasinda hayatini kaybedenler anildi. Etkinligin açilis konusmasini yapan Ögrenci Konseyi Baskani Yigitcan Celal Gür Karabag Savasi sirasinda yasananlari aktararak, Hocali Katliaminin bir gün degil, her gün hatirlanmasi ve ders alinmasi gerektigini söyledi.

“Bize Azeri Denilmesi de Oyunun Bir Parçasi”

Türk Milleti olarak her seye dikkat etmemiz gerektigini vurgulayan Doç. Dr. Etimad Eyvazov, “Bizlere Azeri diye hitap edilmesini istemiyoruz. Iran’da bir bölgede yasayan insanlara Farsça ‘Azeri’ denilmis ve bu böyle kalmistir. Bu nedenle bize  ‘Azerbaycan Türkü’ denilmesi dogrudur. 1938 yilinda dedemin kimliginde milliyeti ‘Türk’ olarak gösterilirken Bizi anayurdumuzdan koparmak isteyenler, 1939 yilinda ‘Azerbaycanli’ olarak degistirilmistir. Türklügümüzü unutturmak isteyenlere karsi, ‘Azerbaycan Türkü’ seklinde hitap edilmesi bizi mutlu edecektir.  Biz iki devlet bir milletiz.” diye konustu.

“Türk Milleti Her Zaman Uyanik Olmalidir”

Konferansta konusan Mühendislik Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Resul Fettahov, “Allah Türkiye’yi korusun diye her zaman dua ediyorum. Çünkü Türkiye ne kadar güçlü olursa biz Azerbaycan’da kendimizi o kadar güvende hissediyoruz. Güçlü bir millet olmak için ise gençlerimize çok is düsüyor. Gençlerimiz çalisarak, bilimle ilimle güçlü bir gelecek kuracaklardir. Onun için millet olarak uyanik olmaliyiz.” dedi.