Hazirlik Muafiyet Sinavi Duyurusu

Yayın Tarihi : 02/09/2013

Ögrencilerimizin Dikkatine,

Üniversitemiz Akademik Takviminde belirtildigi üzere 18 Eylül Çarsamba saat 10.30’da Yabanci Diller Bölümü siniflarinda Hazirlik Muafiyet Sinavi yapilacaktir.

Ögrencilerimizin magdur olmamasi için asagidaki bilgilerin verilmesi gerekli görülmüstür.

·Üniversitemizde verilen Ingilizce Hazirlik Egitimi istege baglidir. Bu nedenle, Hazirlik Muafiyet Sinavina girmek zorunlu degildir.

·Isteyen ögrencilerimiz muafiyet sinavina girerek gerekli basari puanini almalari halinde “hazirlik egitimi almis ve basarili olmus ögrenci” statüsü alabilirler.

·Bu sinavdan basarisiz olan ögrencilerimiz ise isterlerse Ingilizce hazirlik egitimi alabilir ya da yine kendi tercihlerine göre yerlestirildikleri bölümlerindeki birinci sinif derslerine devam edebilirler.

·Hazirlik Muafiyet sinavina girmeyen ögrencilerimiz de yine kendi tercihleri dogrultusunda isterlerse Ingilizce hazirlik egitimi alabilir ya da yerlestirildikleri bölümlerindeki birinci sinif derslerine devam edebilirler.

·Hazirlik Sinifi dersleri 30 Eylül 2013 tarihinde baslamaktadir. Hazirlik siniflarinda kurlara göre baslangiç (beginner- elementary) seviyesinden baslayan Ingilizce ögretimi orta seviyeye (intermediate) kadar devam etmektedir.

Hazirlik ögrencilerinin Ingilizce seviyelerine göre kurlara ayrilmasi ilk ders gününde yapilacaktir. Haftalik ders saati toplam 24 saattir.

Bartin Üniversitesi
Yabanci Diller Bölüm Baskanligi