‘Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri’ Semineri Gerçeklestirildi

Yayın Tarihi : 02/03/2017

Üniversitemiz Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) tarafindan ‘Hastane Bilgi Yönetim Sistemi’ konulu seminer gerçeklestirildi.

Üniversitemiz Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Tibbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programi ögrencilerine yönelik ‘Hastane Bilgi Yönetim Sistemi’ konulu seminer düzenlendi. Etkinligin açilis konusmasini yapan SHMYO Müdürü Doç. Dr. Ibrahim Tümen, bilisim ve iletisim teknolojilerinin gelisiminin hayatimizin her alanini sekillendirmeye devam ettigini belirterek, hastane bilgi yönetim sistemleriyle hastane hizmetlerinde kalitenin daha da arttigini söyledi. Tümen, “Günümüzde teknolojinin hizli gelisimi sonucunda bundan birkaç yil öncesinde hayal dahi edemeyecegimiz pek çok sey hayatimiza girdi, yasantimizi degistirdi. Artik bilisim ve iletisim teknolojilerinin gelisimiyle bir yerden bir yere gitmeden birçok isi halletmek mümkün oldu. Ayni sekilde hastane bilgi yönetim sistemleriyle birlikte hasta hizmetlerinde kolayliklar saglandigi gibi hasta bakim sürecinin de daha rahat ve verimli yürütülmesi saglandi. Bu hastanelerdeki kaliteyi artirirken maliyetleri de düsürdü. Ayni zamanda bireylerin elektronik takibiyle birlikte saglik politikalarinin olusturulmasinda ve saglikli bir toplumun varliginda da önemli bir kolaylik saglandi.” dedi.

Ardindan geçilen seminerde Meddata Bilisim Egitim Müdürü Serkan Bastug tarafindan saglik bilgi sistemlerinin kullanimi, dikkat edilmesi gereken konular ve dogru veri sonuçlarinin nasil edilebilecegi konularinda bilgiler verildi.

Seminer, karsilikli soru ve cevaplarin alinmasiyla son buldu.