Etkin Kur’an Ögrenimi Tartisildi

Yayın Tarihi : 29/11/2016

Bartin Üniversitesinde gerçeklestirilen “Teorikten Pratige Kur’an Ögrenimi” panelinde etkin Kur’an ögretim teknikleri konusuldu.

Bartin Üniversitesi Islami Ilimler Fakültesi tarafindan “Teorikten Pratige Kur’an Ögrenimi” paneli gerçeklestirildi. Etkinligin açilis konusmasini yapan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, geçmisten günümüze Kur’an egitimine deginerek “Toplumumuz Islamiyet konusunda karanlik dönemler yasamistir. Medeniyetini, kültürel degerlerini Islam’a göre tevarüs ettiren bir toplumda, gerçekten sikintili günler geçti. Ondan sonraki dönemlerde egitimde seküler anlayisin yasandigi yillar oldu. Gerçekten simdi hafizlik egitimi alan, Kur’an-i Kerim’i güzel okuyan insanlara gipta ile bakiyorum, onlari tebrik ediyorum.” dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan geçilen panelin oturum baskanligini yapan Bartin Üniversitesi Rektör Yardimcisi, Islami Ilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Azize Toper Kaygin ise Kur’an’in insanligi aydinlattigini belirterek, “Ilk ayetler Allah’in oku emri ile baslamistir. Bu nedenle Peygamberimiz okuma ve yazmasi olmayan bir Peygamber olmasina ragmen, kâinat kitabi olan Kur’an-i Kerim’i rabbinin adiyla okuma gayretiyle meleklerin bile hayran kaldigi sekilde okumustur. Peygamberimiz Arap yarim adasinda cahiliye diye tabir edilen bir dönemde yasamistir. Bu dönemde okuma-yazma orani çok az olmasi ve ilk ayetin ‘oku’ olmasi çok anlamlidir. Kur’an-i Kerim indigi günden bugüne sadece cahiliye dönemini degil, günümüze kadar geçen her zaman dilimini aydinlatmaya, bize yol göstermeye devam etmistir.” diye konustu.

Panelde, Il Müftüsü Mahmut Gündüz “Bartin’da Kur’an ve Hafizlik Egitimi”, Diyanet Isleri Baskanligi Mushaflari Inceleme ve Kiraat Kurulu Baskani Osman Sahin “Diyanet Isleri Baskanliginin Yürütmekte Oldugu Kur’an ve Hafizlik Egitimi” adli sunum yapti.

Daha sonra konusan Düzce Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Faruk Bayraktar “Hafizlik Egitimi ile Ilgili Bazi Esaslar” ve Abant Izzet Baysal Üniversitesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seyyid Sancak “Kaliteli ve Donanimli Kur’an ve Hafizlik Egitimi” adli konusmalarini yapti.