Ek Kontenjanla Kayıt Yaptıran Öğrenciler İçin YDL (ingilizce) Dersi Muafiyet Sınavı Duyurusu

Yayın Tarihi : 09/10/2018

EK KONTENJANLA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLER  İÇİN YABANCI DİL I ve YABANCI DİL II (İNGİLİZCE) DERSİ MUAFİYET SINAVI DUYURUSU

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Ek Kontenjanla Üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerimiz için yapılacak olan Yabancı Dil I-II dersi Muafiyet Sınavı 10 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’da öğrencilerin kendi birimlerinde, Fakülte ve Yüksekokul yönetimi tarafından belirlenen sınıflarda gerçekleştirilecektir.

1- Sınav 50 çoktan seçmeli sorudan oluşmakta ve 75 dakika sürmektedir. Sınavın birinci bölümünde Yabancı Dil I, ikinci bölümünde Yabancı Dil II derslerine ait sorular bulunmaktadır.

2- Bu sınava Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerini almak istemeyen öğrenciler girebilirler.

3- Öğrenciler için bu sınava girmek zorunlu değildir.

4- Muafiyet sınavına girmeyen öğrenciler, bu dersleri dönem içerisinde alacak ve sınavlarına gireceklerdir. Bu dersler üniversitemizde uzaktan eğitim yoluyla verilecektir.

5- Sınav, yıl sonunda ulaşılacak seviyeyi esas aldığı için seviyesi genellikle öğrencilerimizin beklediğinden yüksek olmaktadır. Bu nedenle, belirli bir İngilizce birikimi (pre-intermediate: alt orta / CEFR: A2-B1) olmayan öğrencilerimizin bu sınava girmesi tavsiye edilmemektedir. Ancak tercih yine de öğrencilerimizindir.

6- Sınavda bağıl değerlendirme uygulanacaktır. Bu sınavdan alınan puanlar, dönem sonu ortalaması olarak öğrencilerin not hanelerine girilecektir.

7- Bu sınava sadece Üniversitemize ek kontenjanla kayıt yaptıran öğrenciler alınacaktır.

İlgilenen öğrencilerimize önemle duyurulur.

SON Duyurular