‘Egitimcilerin Egitimi’ Konferansi Yapildi

Yayın Tarihi : 28/09/2016

Üniversitemizin lisansüstü ögrencilerine ve üniversite personeline yönelik “Egitimcilerin Egitimi” konferansi düzenlendi.

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafindan ‘Egitimcilerin Egitimi’ konulu konferans gerçeklestirildi. Konferans Salonundaki etkinlikte, lisansüstü ögrencilerine ve üniversite personeline etkin egitim stratejileri anlatildi. Etkinlikte konusan Siirt Üniversitesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rasim Tösten, egitimciligin profesyonel bir is oldugunu belirterek “Ögretmenlik basta olmak üzere egitimciligin her kademesi profesyonel davranmayi gerektirmektedir. Bunun için egitimin her kademesinde bazi egitimlerin devam etmesi gerekmektedir. Egitimcilerin egitimine; kendi firmalarinda firma personeline kurum içi egitim veren egitmenler, serbest egitimciler, bunun yaninda is sagligi ve güvenligi uzmanlari katilabilmektedir.” dedi.

Tösten, yetiskin egitiminde bazi ilkelerin oldugunu da kaydederek “Egitimlerde, ihtiyaca ve uygulamaya dönük kaliciligin saglanacagi bir içerik olusturulmalidir. Etkin katilimin saglandigi egitimlerde, bir amaç birligi olusturarak yararli ve gönüllülük esasina dayali degerlendirmeler yapilmalidir. Tüm bunlar yapilirken gelisim özellikleri de göz önünde bulundurulmalidir.” seklinde konustu.

Konferans, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Said Ceyhan’in Tösten’e tesekkür belgesini vermesinin ardindan son buldu.

Yrd. Doç. Dr. Rasim TÖSTEN