Bartin Üniversitesi 2014/2015 Güz Dönemi ERASMUS Ögrenim Hareketliligi Ilani

Yayın Tarihi : 14/03/2014

ERASMUS kapsaminda 2014–2015 Güz Döneminde, anlasmali oldugumuz Avrupa Üniversitelerinde ögrenim görmek isteyen, yüksekokul, fakülte ve enstitü ögrencileri, basvuru sartlarini saglamak kosuluyla yurt disina gönderilecektir.

Basvurmak isteyen ögrencilerin basvuru formu ile almis olduklari bütün dersleri içeren not çizelgelerini ve 1 Adet Fotografi 18.03.2014– 01.04.2014 tarihleri arasinda, Üniversitemiz Uluslararasi Iliskiler Ofisi’ne teslim etmeleri gerekmektedir.

BASVURU SARTLARI

1) Ögrenim görmekte oldugu programin son akademik yili içinde olmayan,

2) Kendi bölümüne ait Erasmus Ikili Anlasmasi bulunan,

GEREKEN BELGELER

1.1 Adet Fotograf

2. Basvuru Formu

3.Transkript

4. Ögrenci Belgesi

5. Basvuru formlari Word belgesi olarak bilgisayar ortaminda doldurularak ve fotograf kismina fotograf yapistirilarak Ofise teslim edilmelidir. Aksi halde el ile doldurulan ve fotografi bulunmayan belgeler kabul edilmeyecektir.

GITMEDEN ÖNCE TESLIM EDILMESI GEREKEN BELGELER

1. Learning Agremment (Ögrenim Anlasmasi)

2. Akademik Taninma Belgesi

3. Erasmus Programindan beklentiler ile ilgili dilekçe

4. Hibe Sözlesmesi

5. Kayit Dondurma Dilekçesi

6. Student Application Form (Ögrenci Kabul Belgesi)

7. Varsa Karsi Üniversiteden online ders seçimi

8. Ögrenci Taahhütnamesi

9. Erasmus Ögrenci Beyannamesi

DÖNDÜKTEN SONRA TESLIM EDILMESI GEREKEN BELGELER

1.Yurtdisinda egitim dönemine iliskin not çizelgesi

2.Katilim Sertifikasi

3.Ögrenci Nihai Rapor Formu

4.Pasaport giris-çikis damgalari olan sayfalarin fotokopileri

ÖGRENCI SEÇIM SÜRECI VE SONUÇLARIN ILANI

1)Basvurusu alinan bütün ögrenciler Yabanci Diller Bölüm Baskanliginin belirledigi yer,tarih ve zamanda sinava katilacaklardir.

2)Ingilizce yeterlilik sinavina katilan ögrencilerimiz için Erasmus toplam puanlari hesaplanacaktir. Toplam puan hesaplanirken Genel Not Ortalamasi ve Ingilizce yeterlilik sinav sonucu esit agirlikli olarak kabul edilecektir.

3)Ikili anlasmasi bulunan her bölümden kontenjan miktari kadar asil ve yine kontenjan miktari kadar yedek ögrenci seçilecektir.

4)Seçim sonuçlari  sinavdan 1 hafta sonra üniversitemiz internet adresi üzerinden ilan edilecektir.

MADDI DESTEK

Erasmus programi kapsaminda verilen maddi destek ögrencinin gidecegi ülkeye göre degisen ve Ulusal Teklif Çagrisi’nda* belirtilen miktarlarda ödenir. Toplam maddi destek miktarinin en fazla %80’i ögrenci yurt disina çikmadan önce ödenir, kalan kismi ise ögrencinin dönüsünden sonra ödenir. Bu maddi destek ögrencinin bütün harcamalarini karsilamak maksadinda degil, harcamalarina yardimci olmak amaci ile verilir.

Ikili antlasmalarin bulundugu üniversiteler için tiklayiniz.

Aday Ögrenci Basvuru Formu için tiklayiniz.