“Ahkâmin Degismesi” adli konferans verildi

Yayın Tarihi : 04/05/2017

Bartin Üniversitesi Islami Ilimler Fakültesi tarafindan düzenlenen “Ahkâmin Degismesi” adli konferansta Islam’daki yargilarin günümüzdeki yansimalari aktarildi.

Bartin Üniversitesi Islami Ilimler Fakültesi tarafindan “Ahkâmin Degismesi” adli konferans gerçeklestirildi. Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan etkinlikte Dokuz Eylül Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yildirim, Islam hukukunda yargilarin degisebilirligi noktasinda degerlendirmelerde bulundu. Yildirim, Islam’in kendisini reforme etmesine dair taleplerin oldugundan bahsederek “Kulli kaidelerin, hukuk mantiginin gelismesine katkilari inkâr edilemez. Sayisiz olaylarin hükümlerini ögrenmek yerine, bunlari içine alan ve genel hüküm ifade eden külli kaideleri bilmek, Islam hukukun anlasilmasinda ve olaylar hakkinda hizli hüküm verilmesinde büyük kolayliklar saglar. Her biri vecize niteliginde olan bu kaidelerin iyi kavranmasi, ilahiyatçilar ve Islam hukukuyla ilgilenenler için büyük önem arz etmektedir” dedi.

Etkinlige Islami Ilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Il Müftüsü Mahmut Gündüz, ögretim elemanlari ve ögrenciler katildi.