30.05.2016 tarihli Avukat Alim Ilani Duyurusu

BARTIN ÜNIVERSITESI REKTÖRLÜGÜ

Avukat Alim Ilani Sinav Kurulu

30.05.2016 tarihli Avukat Alim Ilani Duyurusu

Üniversitemizde münhal bulunan (1) adet avukat kadrosuna sinavla atama yapilmasina iliskin 30.05.2016 tarihli Resmi Gazete’de yayimlanan avukat alim ilani neticesinde Üniversitemize gelen basvurular degerlendirilmis, Yüksekögretim Üst Kuruluslari Ile Yüksekögretim Kurumlari Hukuk Müsavirligi ve Avukatlik Giris Sinavi ve Atama Yönetmeligi’nin 9’uncu maddesinin 3’üncü fikrasi geregince KPSS P3 puani en yüksek olan adaydan baslamak suretiyle atama yapilacak kadro sayisinin bes kati aday siralamaya tabi tutulmus ve bes (5)  kisi mülakata çagrilmistir. 15.07.2016 tarihinde yapilmasi duyurulan sözlü sinava, çagirilan adaylardan iki kisi gelmistir. Yüksekögretim Üst Kuruluslari Ile Yüksekögretim Kurumlari Hukuk Müsavirligi ve Avukatlik Giris Sinavi ve Atama Yönetmeligi’nin 14’üncü maddesinin 1’inci fikrasinda “…Basari puani en yüksek olan adaydan baslanmak suretiyle sinav duyurusunda belirtilen hukuk müsaviri ve avukat kadro sayisi kadar asil aday ile bunlarin yarisi kadar yedek aday isimlerinden olusturulan liste atamaya yetkili amirin onayina sunulur…” hükmü bulunmaktadir. Alim yapilacak kadro adedi (1) oldugundan, ilgili hüküm geregince Üniversitemiz tarafindan bir asil bir yedek belirleme zorunlulugu dogmaktadir.

Sözlü sinava çagirilan adaylardan sadece iki adayin sinava gelmesi, alinacak avukat kadro sayisinin bir (1) olmasi ve Yüksekögretim Üst Kuruluslari Ile Yüksekögretim Kurumlari Hukuk Müsavirligi ve Avukatlik Giris Sinavi ve Atama Yönetmeligi’nin 14’üncü maddesinin 1’inci fikrasi hükmü geregince bir asil bir yedek aday belirlenecek olmasi, idarenin takdir yetkisini kisitladigindan dolayi, ileri bir tarihte yeniden ilana çikilmak üzere avukat alim sinavi iptal edilmistir.

Ilanen duyurulur.