BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

Yayın Tarihi : 13/03/2024
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Türkiye’de öğrenimlerine devam eden Kazakistanlı öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen turnuvalarda şampiyonluklar elde eden öğrencilerle bir araya geldi.

Türkiye’de öğrenimlerine devam eden Kazakistanlı üniversite öğrencileri Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen spor aktivitelerinde yarıştı. Kazakistanlı öğrenciler arasındaki iletişimin sağlanması ve dayanışmanın artırılması amacıyla gerçekleştirilen etkinliklerde Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencileri başarılarıyla göz doldurdu. BARÜ’lülerin 58 takımın yarıştığı futbol turnuvasının Karabük’teki finalinde birinci olmalarının ardından; Kadın Voleybol Takımı ise 18 farklı şehirden katılımın olduğu müsabakaların İstanbul finalinde birincilik kupasını kaldırmayı başardı.   

Kutlubey Yerleşkesi Senato Salonunda öğrencilerle bir araya gelen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, elde ettikleri başarılardan dolayı tebriklerini iletti.

BARÜ’nün bilimsel kazanımlarıyla birlikte sportif başarılarıyla da öne çıktığını ifade eden Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesini, sadece Türkiye’nin 81 ilinden değil dünyanın 66 ülkesinden öğrencileri bulunan büyük bir aile olarak görüyoruz. Ortak geleceğimize değer katma hedefiyle yaptığımız çalışmalarla öğrencilerimizin iyi bir kariyer elde etmeleri ve donanımlı bireyler olmaları için tüm bileşenlerimizle çalışıyoruz. Bu ailenin bir bileşeni olan Kazakistanlı öğrencilerimizle de elde ettikleri başarılardan dolayı gurur duyuyoruz. Bu süreçte öğrencilerimize olan destekleri ve yakın ilgileri için Kazakistan’ın İstanbul Başkonsolosu Sayın Nuriddin Amankul’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkonsolos Amankul, Başkâtip Assylzhan Mirzaliyev ile birlikte 2023 yılı eylül ayında Rektör Uzun’u Bartın’da ziyaret etmiş, BARÜ’lü öğrencilerle düzenlenen etkinliklerde bir araya gelmişti.


SON Haberler

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı