BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Yrd.Doç.Dr.Ibrahim TÜMEN Izmir’de Düzenlenen “2.Odun Disi Orman Ürünleri Paneli“nde Orman Yan Ürünleri Ile Ilgili Teblig Sundu.

Yayın Tarihi : 24/10/2009

Üniversitemiz Orman Fakültesi Orman Ürünleri Kimyasi ABD ögretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Ibrahim TÜMEN, 21-22 Ekim 2009 tarihinde Izmir'de, T.C. Çevre ve Orman Bakanligi, Orman Genel Müdürlügü ve Ege Ihracatçilar Birliklerinin ortaklasa düzenledikleri "2.Odun Disi Orman Ürünleri Paneli"nde "Türkiye'de Dogal Olarak Yetisen Ardiç Türlerinin (Juniperus ssp.) Farmakolojik Kullanim Alanlari" ile ilgili teblig sundu.

Panelde Ülkemizde önemli bir yere sahip olan Ardiç türlerinin, basta kolon kanserine, tüberküloza ve seker hastaligina karsi kullanimi olmak üzere diger kullanim alanlari ile ilgili bilgiler verdi. Ayrica ekstraktlarinin nöronlar arasi iletisimi saglayan nörotransmitterlerin ortaya çikardigi sancilara karsi da olumlu etki gösterdigini, farmakoloji ile ilgili çok genis kullanim alanlarinin bulundugunu ve bu türlerin mutlaka degerlendirilmesi gerektigini belirtti.

Teblige ulasmak için tiklayin...