YÖK Baskani Bartin Üniversitesinde Ögrencilerle Biraraya Gelecek

Yayın Tarihi : 16/11/2015

YÖK Baskani Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Bartin Üniversitesinde düzenlenen Kültür Sanat Söylesileri kapsaminda ögrenciler ve ögretim elemanlariyla biraraya gelecek. Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan konuyla ilgili yaptigi açiklamada “YÖK tarafindan her ay farkli bölgelerdeki yeni kurulan üniversitelerimizde düzenlenecek olan söylesilerin ilki 19 Kasim Persembe günü Bartin Üniversitesinde gerçeklestirilecek. YÖK Baskanimiz Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK üyeleri ve Atatürk Kültür Merkezi Baskani Prof. Dr. Turan Karatas’in katilacagi etkinlikte; Istanbul Üniversitesi Iktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararasi Iliskiler Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Namik Sinan Turan “Iki Ses Bir Dünya: Ümmü Gülsüm ve Feyruz, Ortadogu’da Müzik ve Toplum” konusunda bir söylesi yapacak. Söylesi öncesinde Ögretim Görevlisi Bilen Isiktas bir dinleti sunacak.” dedi.

Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç YÖK Baskani

Prof. Dr. Ramazan KAPLAN Bartin Üniversitesi Rektörü

Ilk Etkinlik Bartin Üniversitesinde

YÖK’ün ilk olarak Bartin Üniversitesinde düzenleyecegi ve geleneksel hale getirecegi etkinliklerde; edebiyat, müzik, tasavvuf, felsefe, sinema, geleneksel Türk süsleme sanatlari, spor, tarih, sosyoloji ve psikoloji konularinda alaninda taninmis kisilerin ya da uzmanlarin katilacagi söylesiler düzenlenecek. Kültür Sanat Söylesilerinde ögrencilerle samimi bir ortamin olusturulmasi düsünülürken ayni zamanda üniversitelilerin gelisen Dünya’da geçmis ile gelecek arasinda bag kurmalari hedefleniyor