BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

YÖK Anadolu Projesi’nin ilk dönemi başarıyla tamamlandı

Yayın Tarihi : 24/06/2021
Üniversitemizin “YÖK Anadolu Projesi” kapsamında eşleştiği İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile bilgi ve tecrübe paylaşımının yapıldığı ilk dönem başarıyla tamamladı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından hayata geçirilen “YÖK Anadolu Projesi” kapsamında İTÜ ve ODTÜ ile eşleşen Üniversitemizde başarılı bir dönem geride bırakıldı. Bilgi ve tecrübe paylaşımının yapıldığı bu süreçte İTÜ’den gönüllü akademisyenler Üniversitemizin “Bilgisayar Mühendisliği”, “Elektrik, Elektronik Mühendisliği” ile “Moleküler Biyoloji ve Genetik” bölümlerinde; ODTÜ’den gönüllü akademisyenler ise “İngilizce Öğretmenliği” ve “Psikoloji” bölümlerinde derslere girdi.

2020-2021 Akademik Yılı Bahar Dönemi başlangıcından bu yana derslerin devam ettiği Üniversitemizde ders dışı etkinliklerle de öğrencilerin gelişimi desteklendi. Bu kapsamda eğitim dili yüzde 100 İngilizce olan Üniversitemiz Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü tarafından düzenlenen “Language Talks” etkinlik serisinin ilk konferansı “Bildiğimizi Bilmediğimiz Dil” başlığıyla gerçekleştirildi. Konferansa ODTÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Martina Gračanin Yüksek katılarak insanların anadillerinde esasında bildikleri ancak bildiklerinin farkında olmadıkları birtakım kurallardan bahsetti.

ODTÜ Eğitim Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Duygu Özge’nin konuşmacı olarak katıldığı “Birbirimizi Anlamak: İnsanın Dili Anlama Mekanizmaları” adlı etkinlikte ise insanların ana dillerinde veya yabancı dilde, dili algılama ve anlamlandırma süreçleri anlatıldı.

“Küçük Bir İkramla Kalp Kazanabilir/Kırabilir mi?” adlı son etkinliğin konuğu ise ODTÜ Eğitim Fakültesinden Dr. Deniz Şallı Çopur oldu. Çevrim içi atölyede kültürler arası etkileşim yetisinin dil sınıflarına nasıl entegre edilebileceği, eğlenceli ve bir o kadar da öğretici aktivitelerle katılımcılara aktarıldı.

Başarıyla geçen bir dönemin ardından iş birlikteliklerini geliştirmek için gayret gösterdiklerinin altını çizen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, YÖK Anadolu Projesi’nin bilimsel ve sosyal etki değeri çok yüksek bir proje olduğunu ifade etti.

Rektör Uzun, “Hedefimiz, YÖK Anadolu Projesi ile kalite odaklı sürdürülebilir gelişim çalışmalarımıza hız kazandırmak. Bu doğrultuda geride bıraktığımız ilk dönemin öğrencilerimiz için ufuk açıcı bir deneyim oldu. Proje kapsamında akademik ve inovatif birikimlerimizin geliştirilmesine yönelik çalışmalarla gayretlerimizi önümüzdeki dönemlerde daha da arttıracağız. Gönüllülük esasına dayalı bu proje kapsamında ODTÜ ve İTÜ’den tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. ‘Yeni YÖK’ vizyonuyla kalite eksenli yolculuğumuzda bizleri destekleyen YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç’a ve YÖK Yürütme Kurulu üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

SON Haberler

  • BARÜ, Türkiye-Özbekistan bilim diplomasisi ağının geliştirilmesine katkı sunuyor

  • BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı

  • BARÜ, üniversite tercihi yapacak öğrencilere destek oluyor

  • BARÜ ailesi bayramlaşma töreninde buluştu

  • Rektör Uzun’dan Ramazan Bayramı mesajı

  • BARÜ’lü milli sporcular gözünü 2024 Paris Olimpiyatlarına dikti

  • Rektör Uzun, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi

  • BARÜ, BİRUS Projesiyle geleceği hedefliyor

  • BİRUS Proje ekibi, izleme takımıyla bir araya geldi

  • BARÜ’lü öğrenciler Ramazan ayı boyunca iftar sofrasında buluştu