BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz “Perakende ve E-ticaret” patent başvurularında ikinci sırada

Yayın Tarihi : 11/06/2021
Her geçen yıl patent başvuru ve tescil sayılarını arttırmayı başaran Üniversitemiz, 2020 yılının değerlendirildiği sıralamada “Perakende ve E-ticaret” alanında üniversiteler arasında ikinci oldu.

Bilginin öneminin her geçen gün daha da arttığı günümüzde Üniversitemizde patent, faydalı model ve tasarım konularında farkındalığı arttıracak çalışmalara devam ediliyor. Belli aralıklarla eğitimlerin verildiği Üniversitemizde akademisyen, araştırmacı ve öğrenciler tarafından gerçekleştirilen Ar-Ge ve İnovasyon projeleri ile ülke olarak rekabet gücünün arttırılması hedefleniyor. Bu doğrultuda 2017-2020 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvurular sonucunda Üniversitemizin 10 tescil ve 14 ise tescil süreci devam eden çalışması bulunuyor.

Perakende ve E-ticaret alanında ikinci sırada

Patentefect tarafından yayınlanan “Türkiye’nin Patent Raporu – 2020” raporuna yansıyan verilerde Türkiye’de patent başvuru ve tescil sayılarının her geçen yıl arttığı ifade edildi. Türkiye’nin Perakende ve E-ticaret Alanındaki Patent Şampiyonları” başlığında ise firmalar ve üniversiteler ayrı ayrı sıralandı. “Sürdürülebilir gelişim” hedefiyle çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz bu sıralamada “Perakende ve E-ticaret” alanında üniversiteler arasında ikinciliği FSM Vakıf Üniversitesi ile birlikte paylaştı.

“Başarılarımızı daha yukarılara taşımayı hedefliyoruz”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları’nın korunmasını sağlamak ve teknolojik gelişmelerle yenilikleri takip etmelerine destek olmak hedefleriyle önemli adımlar attıklarını söyledi.

Rektör Uzun, “Hedeflerimiz doğrultusunda 2018 yılında Patent Koordinasyon Birimi kuruldu. Türk Patent ve Marka Kurumu ile tarafların doğru ve eksiksiz olarak bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi amacıyla bir protokol imzalandı. Ardından Bilgi ve Doküman Birimi kurularak konuyla ilgili tüm mevzuat ve yayınlara ulaşılması mümkün hale getirildi. Bu süreçte tüm bileşenlerimizin ulusal ve uluslararası fonlardan etkin bir şekilde yararlanılması amaçlandı. Eğitimler ve anlık bilgilendirmeler başta olmak üzere birçok uygulama hayata geçirildi. Çalışmalarımızın sonuçlarını alıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Yeni hedefimiz ise bu başarımızı tüm bileşenlerimizle birlikte daha yukarılara taşımak.” diye konuştu.


SON Haberler

  • BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarında 1 gün 24 saatten fazla

  • BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarını 15 bini aşkın kişi ziyaret etti

  • Rektör Uzun’a Özbekistan’da ‘Fahri Profesör’ ünvanı verildi

  • BARÜ ile Özbekistan arasında eğitimin her aşamasında köprüler kuruluyor

  • BARÜ öğrenci kulüplerinin 2 projesine ÜNİDES’ten destek

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) Sürdürülebilirlik Raporu - 2024 yayımlandı

  • Büyük Önder Atatürk, BARÜ’deki törenle anıldı

  • Rektör Uzun’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı

  • BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarında 9 proje ödüllendirildi

  • Türkiye’nin gurur projeleri 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarında anlatıldı