Üniversitemizin yeni yapilan futbol sahasina FIFA denetimi

Yayın Tarihi : 23/06/2011

Üniversitemizin mevcut kampüs alaninda, 45x90 m ebadinda yapilan ve etrafinda kosu parkuru bulunan sentetik çim yüzeyli futbol sahasinin futbol oynamaya elverisliligi ve sportif kriterlere uygunlugu hakkinda Uluslararasi Futbol Federasyonlari Birligi (FIFA)’nden gelen üç kisilik denetim heyeti, incelemelerde bulundu. Heyet, bu kriterler dogrultusunda saha zemininin yumusakligi, deformasyonu, topun sahadaki yuvarlanma uzunlugu ve sekme durumu, sahanin düzlügü, ölçüleri ve kullanilan malzemelerin niteligi hakkinda detayli incelemelerde bulundu. Sahadan numuneler alan Hollandali yetkiliye Bartin Üniversitesi Yapi Isleri ve Teknik Dairesi Baskani Haci Ömer Odabas, Saglik Kültür ve Spor Dairesi Baskani H. Ibrahim Yildiz ile personeli eslik etti.