BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizin 2 projesine, 2 ödül

Yayın Tarihi : 12/11/2019
Üniversitemiz Fen Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinin ayrı olarak hazırladıkları 2 proje, “5. Uluslararası Kocaeli Ar-Ge Proje Pazarı”ndan ödül almayı başardı.

Üniversitemiz Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Dursun Kısa ve Arş. Gör. Rizvan İmamoğlu ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden Prof. Dr. İsa Gökçe ve Arş. Gör. Dr. Hülya Kuduğ, İstanbul Üniversitesinden Arş. Gör. Özlem Kaplan’ın kurucu ortakları oldukları HidroGen Biyoteknoloji Ltd. Şti. bünyesinde gerçekleştirdikleri proje ile “5. Uluslararası Kocaeli Ar-Ge Proje Pazarı” kapsamında üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Hastalık tanı kiti üretilmesi hedefleniyor
“Hepatit B ve Hepatit C Hastalıklarının Tanısı için Yerli Tıbbi Tanı Kiti Yapımı” adlı projeyle ödül alan öğretim elemanları, proje kapsamında Hepatit B ve Hepatit C hastalığının tanısında kullanılan tanı kitlerinin yerli olarak üretilmeyi planlıyor.

Bu kapsamda, yurt dışından yüksek maliyetlerle ithal edilen tanı kitleri ve kit maliyetinin büyük bir kısmını oluşturan enzimler yerli olarak üretilerek, bu alan için önemli bir katma değer oluşturulması hedefliyor.

Ayrıca, proje KOSGEB’in “İş birliği, güç birliği” programı tarafından da destekleniyor.

Öğrencilerimiz ödülle döndüler
Üniversitesine bir ödül de “Tanı Kitlerinde Kullanmak için Glukoz Oksidaz Enziminin Rekombinant Olarak Üretilmesi” adlı proje ile öğrencilerden geldi.

“5. Uluslararası Kocaeli Ar-Ge Proje Pazarı”nda katılan Üniversitemiz Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencileri Betül Timuçin ve Hilal Taşçı ile Biyoteknoloji Bölümü öğrencisi Kazım Erden Karaoğlanlı’nın sunduğu, Fen Fakültesi öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Dursun Kısa ve Arş. Gör. Rizvan İmamoğlu tarafından yapılması hedeflenen proje üçüncülük ödülü aldı.   

Üniversitemiz Rektörü Uzun tebrik etti
Gösterdikleri gayret sonucunda aldıkları başarılardan dolayı akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi kutlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Üniversite olarak öğrencilerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamanın gayreti içindeyiz. Bu doğrultuda, öğretim elemanlarımız nitelikli bireyler yetiştirme doğrultusunda büyük emek sarf ediyorlar. Alınan sonuçlarda büyük payı olan, bizlere bu mutluluğu yaşatan değerli akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İnanıyorum ki bu başarılarımız her alanda katlanarak artacaktır.” dedi.


SON Haberler

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı