Üniversitemize uluslararası karikatür yarışmasından ödül

Yayın Tarihi : 23/05/2018

Çevre ve İklim Değişikliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “Kaplanlar Uluslararası Karikatür Yarışması”nda Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Murat Sarı’nın çalışması 31 ülkeden bin 400 eser arasından ikinci oldu.

Kaplanlar Soğutma tarafından düzenlenen ve 31 ülkeden bin 400 eserin yer aldığı “Uluslararası Karikatür Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu.

Yarışmada, daha önce birçok ulusal ve uluslararası karikatür yarışmasında derece elde eden Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Murat Sarı, ikincilik ödülüne layık görüldü.

Sarı, Bartın Üniversitesi ismini böyle bir organizasyonda duyurmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek “Bu tür yarışmalar sanata ve sanatçıya olan ilgiliyi daha da artırmakta, yapılan çalışmalara ve emeğe değer katmaktadır. Umut ediyorum ki buna benzer faaliyetler artar ve sanat üzerinden birçok soruna dikkat çekilerek bir farkındalık oluşturulur. Bu yarışmada 31 ülkeden bin 400 eserle ‘Çevre ve İklim Değişikliğine’ dikkat çekildi. Karikatür, çevre kirliliği, iklim değişikliği konularında olduğu gibi savaş, kadına şiddet, göç, bilinçsiz tüketim ve çocuk işçiler birçok sorunu aktarmanın en iyi yolu olduğuna inanıyorum.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise Öğretim Görevlisi Sarı’yı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü