Üniversitemizden “Hayat Boyu Ögrenme” Projesi

Yayın Tarihi : 09/02/2016

Üniversitemiz Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi (BÜNSEM) Arastirma ve Projeler Sorumlusu Çevirmen Neslihan Köse’nin yürütücülügünde hazirlanan “Millenium Classrooms In The Lifelong Learning” (Yasam Boyu Ögrenmede Milenyum Siniflari) Avrupa Birligi Projesi kabul edildi. Avrupa Birligi Katilim Öncesi Mali Yardim Araci (IPA) Insan Kaynaklarinin Gelistirilmesi Operasyonel Programi Yetiskin Egitimi Personel Hareketliligi kapsaminda yürütülecek proje hakkinda bilgi veren Köse, amaçlarinin yetiskin egitiminde verimin artirilmasini saglamak oldugunu söyledi. Köse, “Içinde bulundugumuz çagda, ‘Milenyum Gençligi’ adinda yeni bir nesil olusmustur. Bu nesil, interneti ve pek çok teknolojik aygiti rahatlikla kullanabilmektedir. Kendinden önceki kusaklardan, bu özelliklerden dolayi farklilasan yetiskinlerin egitiminde de strateji degistirilmelidir. Bu projemizle Bartin Üniversitesi Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi (BÜNSEM) bünyesinde çalisan 7 egitmen, Roma ve Malta’da gerçeklesecek olan egitimler sayesinde bu duruma ayak uydurmayi ögrenecek. Egitimler sonunda yeni ögrenim stratejilerini hayat boyu ögrenmede kullanacaklar.” dedi.

Bir yil sürecek ve ilk uygulamalarinin BÜNSEM bünyesinde gerçeklestirilecek projenin bütçesi 23 bin 163 Avro olarak açiklandi.