BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizde yeni bölümler açıldı

Yayın Tarihi : 29/05/2018

Üniversitemizce Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) yapılan başvuru sonucunda 3 yeni programın açılması uygun görüldü. Ayrıca 2018-2019 akademik yılında 4 yeni bölüme ise ilk defa öğrenci alınacak.

Üniversitemizde 2018-2019 akademik yılda ilk defa öğrenci alacak Edebiyat Fakültesi’nde Psikoloji Bölümüne 20’si yurtdışı kontenjan olmak üzere 80 kişilik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü örgün öğretine 20’si yurtdışı kontenjan olmak üzere 80 kişilik ve ikinci öğretime ise 20’si yurtdışı kontenjan olmak üzere 60 kişilik, Mühendislik Fakültesi’nde Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’ne 20’si yurtdışı kontenjan olmak üzere 80 kişilik, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümüne ise yine 20’si yurtdışı kontenjan olmak üzere 80 kişilik kontenjanın verilmesi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından uygun görüldü. Ayrıca bu bölümlerde okuyan öğrenciler isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfında da okuyabilecek.

Ön lisans program sayısı arttı

İlk defa öğrenci alımı yapılacak bölümlerin yanı sıra YÖK’e yapılan başvuru sonucunda Bartın Meslek Yüksekokulu bünyesinde Adalet Programı, Sosyal Güvenlik Programı ve İç Mekan Tasarımı Programı açıldı. Yeni açılan programların akademik kadrosunun tamamlanmasının ardından öğrenci alımına başlanması hedefleniyor.

“Bartın Üniversitesi geleceğimize değer katıyor”

“Bartın Üniversitesi her geçen yıl ülkemizin geleceğine değer katarak büyüyor” ifadelerini kullanan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “İç ve dış paydaşlarımızla yaptığımız görüş alışverişleri neticesinde 2018-2022 stratejik planımızı hazırlardık. Bu doğrultuda tüm çalışmalarımızı bölgesel kalkınmayı odağa alan bir anlayışla sürdürüyoruz. Ayrıca eğitim-öğretim stratejilerimizde de bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin dinamiklerine odaklanıyoruz.” dedi.

“Bölgesel kalkınmaya katkı sunuyoruz”

Bölgemizin ve ülkemizin ihtiyaçları gözetilerek yeni programlar açıldığını kaydeden Rektör Uzun, “Önümüzdeki akademik yıl ilk defa öğrenci alacak bölümlerimiz de yeni programlarımız da bölgemizin ve ülkemizin gelecekteki ihtiyaçları göz önünde bulundurularak açılmıştır. Bu bölümlerimizden biri Bartın’a çok yakın bir noktada hayata geçirilen 2. Abdülhamid'in hayali Filyos projesine yönelik açtığımız Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü olmuştur. Güçlü akademik kadromuzla geleceğin seçkin insanlarını yetişme hedefinde durmadan çalışıyor ve çalışmaya devam ediyoruz. Bu düşüncelerle her zaman desteğini yanımızda hissettiğimiz başta YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç olmak üzere tüm YÖK Üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı

  • BARÜ, üniversite tercihi yapacak öğrencilere destek oluyor

  • BARÜ ailesi bayramlaşma töreninde buluştu

  • Rektör Uzun’dan Ramazan Bayramı mesajı

  • BARÜ’lü milli sporcular gözünü 2024 Paris Olimpiyatlarına dikti

  • Rektör Uzun, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi

  • BARÜ, BİRUS Projesiyle geleceği hedefliyor

  • BİRUS Proje ekibi, izleme takımıyla bir araya geldi

  • BARÜ’lü öğrenciler Ramazan ayı boyunca iftar sofrasında buluştu

  • BARÜ’de ‘Gazze ve Gönüllülük’ konuşuldu