BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz bünyesindeki ‘Sanal Kütüphane’ ile milyonlarca yayına erişmek mümkün

Yayın Tarihi : 24/03/2020
Üniversitemiz, Koronavirüs (KOVID-19) salgını nedeniyle eğitime ara verilen ve evde kalma tedbirlerinin uygulandığı bu günlerde, 7 milyon 833 bin 946 elektronik yayını öğrencilerinin ve öğretim elamanlarının kullanıma açtı. 

Üniversitemiz, Koronavirüs (KOVID-19) salgını nedeniyle kapalı tutulan kütüphanelerinden yararlanmak isteyen kullanıcılarına büyük kolaylıklar sunuyor.

Bu kapsamda ‘Sanal Kütüphane’ uygulamasına geçilen Üniversitemizde 7 milyon 833 bin 946 elektronik yayın öğrenciler ile öğretim elemanlarının kullanıma açıldı. Yayınların 4 milyon 156 bin 408’ini e-kitaplar, 3 milyon 619 bin 724’ünü e-tezler, 36 bin 869’unu ise e-dergiler oluşturuyor. ‘Sanal Kütüphane’ye erişim sağlayan kullanıcılar ayrıca 12 bin eğitici videoya, bin 200 konferans serisine ve 7 bin 745 adet açık erişimli standart yayınlara da ulaşabiliyor.

Milyonlarca yayın bir tık uzağınızda

Koronavirüs (KOVID-19) salgını nedeniyle kamusal ve sosyal hayata yönelik birçok tedbirin sağlık açısından gerekli olduğu bu günlerde, Üniversitemiz ‘Sanal Kütüphane’ ile önemli bir toplumsal sorumluluğu yerine getiriyor.

Bu kapsamda 17 bini aşkın öğrencisine 536 öğretim elamanıyla ‘Uzaktan Eğitim’ verildiği Üniversitemizde milyonlarca bilimsel yayın da sadece bir tık uzağa taşıdı. Bu yayınlara ulaşmak isteyen kullanıcıların bilgisayarları ya da akıllı cihazları üzerinden “http://kutuphane.bartin.edu.tr” adresine girmeleri ve kayıt olarak elektronik yayınlardan yararlanmaları mümkün.

ELEKTRONİK KAYNAKLARA UZAKTAN ERİŞİM İÇİN TIKLAYINIZ…

BARTIN ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM KAYNAKLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ…
 

“YÖK Dersleri Platformu” yayında

Yeni YÖK’ün 2020 yılı hedefleri arasında geçtiğimiz aylarda kamuoyu ile paylaşılan “YÖK Dersleri Projesi” kapsamında Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nin ders içeriklerinin yer aldığı platform da yayına alındı.

Yükseköğretimde kalite çıtasının daha da yükselmesine katkı sağlayan bu platform ile öğrencilerin farklı akademik kültürler ile tanışmasına fırsat sağlanıyor.

YÖK DERSLERİ PLATFORMUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

 
Ayrıca öğrenciler evde kalarak tedbir aldıkları bu günleri “acikders.tuba.gov.tr” ile “dergipark.org.tr” gibi adresler üzerinden sunulan kaynaklardan da yararlanarak, verimli bir şekilde geçirebiliyor.

“Evde kaldığınız günleri verimli geçirin”

Öğrencilerine Koronavirüs (KOVID-19) salgını nedeniyle gösterdikleri hassasiyet dolayısıyla kutlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “2017 yılından bu yana süren yatırımlar neticesinde tüm altyapı ve bilişim sistemleri konusunda hazırlıklarını tamamlayan Üniversitemizde, 17 bini aşkın öğrenci ve 536 öğretim elemanımızla ‘Uzaktan Eğitim’ sistemine geçtik. İlk derslerin 23 Mart Pazartesi günü itibariyle başladığımız ‘Uzaktan Eğitim’ ile içinde bulunduğumuz süreci geleceğimiz adına en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Bu doğrultuda milyonlarca elektronik yayınla birlikte ‘Sanal Kütüphane’ hizmetinden de öğrencilerimizin yararlanmasını istiyoruz. Sadece bir tık uzağa taşıdığımız kütüphanemizde birçok bilim dalına ait yayınlar ile kültürel ve sanatsal materyalleri kullanıma sunduk.  Evde kaldığımız bu günleri en verimli şekilde geçireceğimize ve bu zorlu günleri birlikte aşacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

“YÖK Dersleri Platformu önemli bir fırsat”

Rektör Uzun, Yeni YÖK’ün 2020 yılı hedefleri arasında yer alan “YÖK Dersleri Projesi”nin de bu süreç ile birlikte ilerleyen süreçler de öğrenciler için önemli bir fırsat olduğunu aktararak, “Öğrencilerimiz sadece Üniversitemizin sunduğu imkanlardan değil, Yeni YÖK vizyonu ile birlikte kendilerine sunulan olanaklardan da yararlanmaları, gelecekleri adına onların bir adım önde olmalarını sağlayacaktır. YÖK Dersleri Platformu bunlardan sadece biri olmakla beraber, özellikle içinde bulunduğumuz süreçte eğitim-öğretimin devamlılığı ve kalite çıtasının yükseltilmesi açısından önemli katkılar sağlayacaktır. Bu doğrultuda liderliğinde oluşan ‘Yeni YÖK’ kapsamında ülkemizdeki yükseköğretim alanına sunduğu katkılar ve bizleri kalite ekseninde yüreklendirmeleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç hocamıza ve YÖK Üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

SON Haberler

  • BARÜ, “Araştırma Kalitesinde” Dünyada İlk 500’de, Türkiye’de 2. sırada

  • BARÜ’ye “Yerel Kalkınmaya Katkı” ödülü verildi

  • BARÜ’de 100. yılında Bartın Gazetesi ele alındı

  • BARÜ, bilim ve teknoloji tutkunlarıyla TEKNOFEST Akdeniz’de buluştu

  • Türkiye’nin lider kurumları “BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı”na yakın ilgi gösterdi

  • BARÜ’ye “TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü” verildi

  • BARÜ’nün spor bilimlerine yönelik araştırmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’den Dr. Çiğdem Yerli, “ODTÜ Yılın Tezi Ödülünü” aldı

  • BARÜ ön lisans programları akreditasyon sürecinde

  • BARÜ, değişim programlarıyla bilgi ve deneyimini paylaşıyor