BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizde “Mirac’ı Karşılarken” programı düzenlendi

Yayın Tarihi : 02/04/2019
Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi tarafından İslam âleminde ‘Allah'a yükseliş ve arınma’ olarak kabul edilen Miraç Kandili dolayısıyla program düzenlendi.

Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi tarafından “Mirac’ı Karşılarken” adlı etkinlik düzenlendi. Recep ayının 26’ıncı günü idrak edilen Miraç Kandili dolayısyla düzenlenen program, Kutlubey Kampüsü Mimar Sinan Dersliği Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte konuşan İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, tüm Müslümanların kandilini kutladı.

Miraç Kandili’nin mucizelerle dolu bir günü işaret ettiğini belirten Kaygın, “Bu gece Hazreti Muhammed’e vahiy edilen on iki emire tüm Müslümanların uyması, peygamberimizin miraca çıktığına inanmayan müşriklere rağmen her zaman sadakatle ona bağlı olan ve onun söylediklerine inandığını belirten, böylece es-Sıddık lakabını alan Hz. Ebubekir’in örnek alınması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Bartın Müftü Yardımcısı Hulusi Güner, Mirac’ın İslam Tarihi için önemine değinerek “Miraç gecesi, rahmet ve hikmetle dolu bir gecedir. Peygamberimizin Mescid-i Aksa’dan göğe yükselip yüce Rabbimizden vahiy almasıdır. Bu geceye Müslüman âlemi için de bir hediye ve fırsattır. Allah Mirac’ı yaşamayı herkese nasip etsin.” dedi.

İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Kamil Çoştu ise Kuran’ı Kerim’in inanlar için en doğru bilgi olduğunu kaydederek “Mirac; Allah’ın Peygamber Efendimize sahip çıktığı, Mescid-i Aksâ’dan göğe yükselterek ayet/delillerle karşılaştırdığı gecedir. İsra’nın bitiş, Mirac’ın başlangıç noktası olan Kudüs ise maddi yapısından ziyade manevi yönüyle bereketli ve değerli peygamberler şehridir. Kudüs’ün önemini bilen atalarımız 401 sene 6 ay 3 gün bu kutsal beldeye hizmet etmişlerdir.” diye konuştu.

Etkinlik, ilahi dinletisinin ardından son buldu.

SON Haberler

  • BARÜ, Türkiye-Özbekistan bilim diplomasisi ağının geliştirilmesine katkı sunuyor

  • BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı

  • BARÜ, üniversite tercihi yapacak öğrencilere destek oluyor

  • BARÜ ailesi bayramlaşma töreninde buluştu

  • Rektör Uzun’dan Ramazan Bayramı mesajı

  • BARÜ’lü milli sporcular gözünü 2024 Paris Olimpiyatlarına dikti

  • Rektör Uzun, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi

  • BARÜ, BİRUS Projesiyle geleceği hedefliyor

  • BİRUS Proje ekibi, izleme takımıyla bir araya geldi

  • BARÜ’lü öğrenciler Ramazan ayı boyunca iftar sofrasında buluştu