Üniversitemizde “Berat Kandili” programı düzenlendi

Yayın Tarihi : 19/04/2019
Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi tarafından “Berat Kandili” dolayısıyla bir etkinlik gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kutlubey Kampüsü Mimar Sinan Dersliği Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlik, İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hasan Bostani’nin verdiği Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Azize Toper Kaygın herkesin ‘Berat Kandilini’ kutlayarak başladığı konuşmasında “İslam âlemi olarak, üç ayların ikinci ayında yani Şaban ayındayız.  Berat Kandiline bizi ulaştıran Rabbimize şükürler olsun. Bu mübarek gün ve geceler, yaratılış gayemizi idrak ederek yaratan ve yaratılanlarla münasebetlerimizi ve yaşadığımız hayatı muhasebe etmemiz için çok kıymetli fırsatlardır. Emeği geçen hocalarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ardından geçilen programda konuşan İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mahmoud Qaddum, “Berat kelimesinin anlam kökenine indiğimizde Arapça berae-beraet kelimesinin Türkçeleşmiş şeklidir. ‘İki şey arasında ilişki olmaması; kişinin bir yükümlülükten kurtulması’ anlamına gelmektedir. Şaban’ın on beşinci gecesinde, Müslümanların, Allah’ın affı ve bağışlaması ile günah yükünden kurtulacağı umularak, Berat Gecesi denmiştir.’’ diye konuştu.

Dr. Öğr. Üyesi Kenda al-Tarkawi ise “’Şu an üç aylar gibi en çok ibadet ve taat yapılan bir mevsimdeyiz. Senenin en güzel aylarını yaşıyoruz. Onlardan birisi de Şaban ayıdır. O hicri sekizinci aydır. Şabanın yarısı yani on beşinci gecesinin bu ayda hususi bir yeri vardır.” dedi.

Etkinlik, konuşmacılara teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından son buldu.