BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizde Bahar Senligi heyecani

Yayın Tarihi : 16/05/2011

Bartin Üniversitesi 3. Bahar Senligi, 12 Mayis Persembe günü açilis töreniyle basladi. Törene Bartin Vali Yardimcisi Türker Öksüz, Bartin Milletvekili Avukat Yilmaz Tunç, Belediye Baskani Cemal Akin, Bartin Merkez Komutani Dz. Py. Kd. Alb. Mehmet Sandikli, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, AK Parti Il Baskani Yasar Arslan, CHP Il Baskani Selim Karakas, daire amirleri, ögretim elemanlari ve ögrenciler katildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’in ardindan konusan Bartin Vali Yardimcisi Türker Öksüz, "Bahar Senliginde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bartin Üniversitesi, 2008 yilinda kurulmus olmasina ragmen iyi bir gelismeyi gözler önüne sermis durumdadir. Akademik personel bakimindan olsun, ögrenci sayisi bakimindan olsun gelisme kaydetmistir. Bu büyük bir basaridir. Bu basarida emegi geçen degerli Rektörümüze, Üniversitemizin degerli çalisanlarina sükranlarimi sunuyorum. Bildiginiz gibi Bartin’in il olusunun 20. yilini kutluyoruz. ‘20 yilda il olarak neler kazandik?’ diye düsünürken yepyeni Üniversitemizin oldugunu büyük mutlulukla görüyoruz. Üniversitemiz kentimize çok büyük renk, canlilik ve dinamizm getirdi. Bas döndürücü gelismesiyle Bartin’in hem sosyal hem kültürel hayatina çok büyük ivme kazandirdi. Üniversitemizin, sosyal ve kültürel kalkinmamiza destek verecegine inaniyorum." dedi.

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararasi Türk-Kazak Üniversitesi Halk Oyunlari Toplulugu ile Üniversitemiz Halk Oyunlari Ekibi’nin gösterileri ile baslayan Senligin ilk günü DJ Evrem’in; Voltaj, Rapçiler, Yasin Ates’le Alaturka, Zemheri ve Mesk adli gruplarin performanslariyla devam etti.

"Finaller için okunmus su"
Ögrenciler hazirladiklari giyecek ve yiyecekleri stantlarda satisa sunarken, hazirladiklari sloganlarla da bazi seylere dikkat çekmek istedi: "Mazot degil ama erik 1,5 lira oldu" ve "Finaller için okunmus su" sloganlari dikkatlerden kaçmadi. Ögrencilerin bazilari karakalem çalismasi yaparken, bazi ögrenciler de yöresel kiyafetlerle kahve falina bakti.


 

Ogün Sanlisoy, unutulmaz bir gece yasatti.
Senligin son gününde senlik komisyonu yagisa ragmen senlikleri devam ettirme karari aldi. Müzik etkinliklerinin yani sira, ünlü tiyatro ve sinema sanatçisi Osman Cavci’nin kurdugu “Ofsayt Osman” adli tiyatro grubunun ayni adli oyunu, Üniversiteli tiyatroseverlerce yogun ilgi gördü. Ögrencilerin olusturdugu Alaturka, Kardak ve Anestezi adli gruplar da performanslarini sergiledi. Konserler devam ederken Üniversitemiz kapali spor salonunda futsal, futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi ve dart branslarinda Bahar Senlikleri Kupasi ile Bati Karadeniz Üniversiteler Birligi Kupasi töreni yapildi. Dereceye giren sporculara kupalarini Rektör Yardimcimiz Prof. Dr. Azize Toper Kaygin verdi. Gecenin final konserini veren Ogün Sanlisoy, performansiyla ögrencilere unutulmaz bir gece yasatti. Sanatçinin sarkilarina eslik eden ögrenciler, sinav stresini konserle atmaya çalisti.