BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

ÜNIVERSITEMIZDE “2. BAHAR SENLIGI“ HEYECANI

Yayın Tarihi : 18/05/2010

2. Bahar Senligi Fotograflari Için Tiklayin.

13-14 Mayis tarihlerinde gerçeklestirilen Bahar Senlikleri'nin açilis törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ve Bartin Valisi Isa Küçük'ün yani sira Vali Yardimcilari Türker Öksüz ve Ali Akça, Bartin Belediye Baskani Cemal Akin, Il Genel Meclisi Baskani Ali Kartal, Garnizon Komutani Dz. Kur. Kd. Alb. Salih Armagan Kurgan, Jandarma Il Alay Komutani Kd. Alb. Vahdet Yildirim, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Ibrahim Kayis, Defterdar Saim Çirika, Il Emniyet Müdürü Burhan Gümüs, Milli Egitim Il Müdürü Haci Ali Yesilyurt, Kadastro Il Müdürü Sebahattin Tezcan, Il Müftüsü Ismail Bayrak, Gençlik ve Spor Il Müdürü Sakir Erdem, YURTKUR Il Müdürü Mustafa Balikkaya, AK Parti Il Baskani Yakup Ulupinar, CHP Il Baskani Selim Karakas ve Merkez Ilçe Baskani Mehmet Gümüs, Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Sabri Tutum, ögretim elemanlari ve ögrenciler katildi.

Senlik programinin açilisinda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan; "Bahar hem kelime anlamiyla hem de edebiyata ve sanata konu olusuyla insanoglunun hayatinda çok büyük bir yer tutan temel kavramlardan birisidir. Zaman, insanlarin hayatinda hep kiymetlidir; ama baharin insan hayatinda çok özel farkli bir yeri vardir. Çünkü bahar sembolik anlamda gençligin, yenilenmenin, tazeligin, tazelenmenin, arinmanin bir ifadesidir. Dolayisiyla bahar, coskuya, hareketlilige, canlanmaya vesile olusuyla da edebiyatin temel malzemelerinden birisi olmustur. Baharin gelisi Divan siirine ayrica bir güzellik katmistir. Modern siirde de bahar siirleri pastoral siirler olarak anilir. Hepimiz burada bugün Üniversitemiz Bahar Senligi kapsaminda baharin gelisini kutluyoruz. Baharla beraber yeniden hayata yönelmenin, diri olmanin, birlik olmanin, beraber olmanin yüksek anlamini birlikte idrak ediyoruz." diye konustu.

Bartin Valisi Isa Küçük ise konusmasinda, Bartin Üniversitesini Bartin için bir bahara benzetti. Küçük, "Bahar yenilenme, tazelenme, güç kazanma, bununla beraber mutlu olma dönemi. Bunlar, tabiatin içinde var olan seyler. Insan hayati gibi tüm evren degisiyor. Bahar, kendimizi bu anlamda yenileme dönemi. Bartin Üniversitemiz de Bartin için bir bahardir aslinda." dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan Bartin Halk Oyunlari Ekibi gösterilerini sundu. Dj Can ve Dj Tayfun performansiyla ögrencileri costururken Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, senlik alanina kurulan stantlari gezdi. Üniversite ve Orduyeri Fatih Bölge takimlari arasinda voleybol karsilasmasi, Üniversite karma takimlari arasinda da basketbol karsilasmasi yapildi. Bartin Üniversitesi Kolbasti Toplulugunun gösterisinin ardindan ögrencilerimiz de kolbasti oynadi. Halaylarla devam eden senligin ilk günü, Grup Nefes, Grup MED, Grup Zemheri, Grup Uz ve Grup Turkuaz'in konserlerinin ardindan sona erdi.

Senligin 2. gününde ögrencilerimizin de yer aldigi Jeet-Kune Do ekibinin gösterisi ilginç görüntülere sahne oldu.Sentez adli rap grubunun performansinin ardindan geçen yil TRT'nin düzenledigi Genç Mikrofon yarismasinda dereceye giren Köksal Toptan Lisesi müzik grubu Ayaz sahne aldi. Brownie ve Anestezi gruplarinin konserleri ile ögrencilerimiz gün boyu hosça vakit geçirdi.