Üniversitemiz öğrencisi Mizgin Ay, altın madalyaya uzandı

Yayın Tarihi : 25/07/2019
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi, Milli Sporcu Mizgin Ay, 5. Uluslararası Sprint ve Bayrak Kupası müsabakalarındaki 100 metre sprint yarışında altın madalya kazandı.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi, Milli Sporcu Mizgin Ay, Doha'da düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası’na katılmak için ter döktü. Türkiye Atletizm Federasyonunca (TAF) Erzurum’da düzenlenen 5. Uluslararası Sprint ve Bayrak Kupası yarışlarına katılan Mizgin Ay, 100 metre sprint yarışında altın madalya kazandı. Milli atlet Mizgin Ay, altın madalyaya 11.71'lik derecesiyle ulaştı.

Palandöken ilçesinde gerçekleştirilen organizasyonda Türkiye'nin yanı sıra Bahreyn, Hindistan, Nijerya, Romanya, Lübnan, Umman, İspanya ve Tayland’dan 100'ü aşkın sporcu yer aldı.

Aldığı yeni başarıdan dolayı Mizgin Ay’ı tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Milli Sporcumuz Mizgin Ay, aldığı başarılarla göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Mizgin, hem ülkemizi hem de üniversitemizi katıldığı müsabakalarda en iyi şekilde temsil ediyor. Aldığı başarılarla bizleri gururlandırarak daha önce aldığı derecelere yenilerini ekliyor. İnanıyorum ki Mizgin Ay gösterdiği bu azmiyle önümüzdeki günlerde de dünya derecelerini de ülkemize getirmeyi başaracaktır. Bu düşüncelerle Dünya şampiyonu öğrencimizi kutluyor, başarılarının artarak devamını diliyorum.” dedi.