BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz öğrencisi Hasret Bozkurt, milli takımı madalyaya taşıdı

Yayın Tarihi : 13/09/2021
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Hasret Bozkurt’un Avrupa Gençler Judo Şampiyonası altın skor müsabakasında rakibini yenmesi sonucu finale çıkan Türk Milli Takımı gümüş madalya ile ikincilik kupasının sahibi oldu.

Lüksemburg’da gerçekleştirilen Gençler Avrupa Judo Şampiyonası’nda, Milli Takımımız gümüş madalya ve ikincilik kupasıyla kürsüye çıktı. Kapanışı Karma Takımlar müsabakasıyla yapılan şampiyonada Milli Takım tarihinde bu kategoride ilk Avrupa ikinciliğini elde edildi.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Hasret Bozkurt ile birlikte Özlem Yıldız, Habibe Afyonlu, Hilal Öztürk, Ömer Kemal Aydın, Umalt Demirel, Ahmet Çuhadar, İbrahim Halil Özmen’den oluşan karma takım ilk turda Macaristan karşısında; 4-1 üstünlük sağladı.
 
Çeyrek final müsabakasında Almanya karşısında tatamiden 4-2 üstünlükle ayrılan ay yıldızlı ekip, yarı finalde Rusya ile 3-3 berabere kaldı. Altın skor müsabakasında Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Hasret Bozkurt, rakibini ipponla yendi ve takımını finallere taşıdı. Final mücadelesinde Fransa ile karşılaşan Türk Milli Takımı, Avrupa ikincisi olarak kupanın sahibi oldu.

Milli Takım oyuncularını elde ettikleri bu önemli başarı için tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinin başarılı sporcularından biri olan Hasret Bozkurt’un da yer aldığı milli takımımız tarihte bir ilki gerçekleştirerek önemli bir başarıya imza attı. Öğrencimiz Hasret Bozkurt’un Avrupa Gençler Judo Şampiyonası altın skor müsabakasında rakibini yenmesi sonucu finale çıkan Milli Takımımız gümüş madalya ile ikincilik kupasının sahibi oldu. Bu düşüncelerle öğrencimiz Hasret Bozkurt ile birlikte milli takımımız tüm sporcularını ve teknik heyetini kutluyor, başarılarının artarak devamını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

  

SON Haberler

  • Azerbaycan Milletvekili Hamzayev’den Rektör Uzun’a ziyaret

  • BARÜ’de her 20 öğrenciden biri proje üretti

  • BARÜ’nün projesiyle plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak

  • BARÜ, ‘Geleceğin mimarları olacak çocukları’ yarınlara hazırlayacak

  • BARÜ’de farklı yönleriyle 18 Mart Çanakkale Zaferi konuşuldu

  • BARÜ’de “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” kutlandı

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı

  • Bartın’da kuraklığa karşı yeşil çatı uygulamaları yapılacak