BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz Öğrencisi Buse Tosun Avrupa Şampiyonu oldu

Yayın Tarihi : 08/06/2018

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi milli sporcu Buse Tosun, 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazandı.

İstanbul’da düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Üniversitemiz BESYO öğrencisi Buse Tosun, şampiyon oldu. Şampiyonada kadınlar 68 kilo finalinde Buse Tosun, Rus Khanum Velieva ile karşılaştı. Büyüklerde Avrupa üçüncülüğü bulunan ve Olimpiyatlarda da ülkemizi temsil eden Buse Tosun, çekişmeli geçen müsabakada rakibini 6-5 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Buse Tosun: “Hedef Olimpiyatlar”

Aldığı başarıyı Türk halkına ve ailesine armağan ettiğini belirten Buse Tosun, “Biz bayan güreş milli takımı olarak bu zamana kadar birçok başarıya imza attık. Yıldızlarda, gençlerde ve büyüklerde çok çalıştık, gayret ettik ve başarılar elde ettik. Ben bu madalyayı halkımıza ve aileme armağan ediyorum. Hedefimiz 2020 Tokyo olimpiyatları. İnşallah orada da ülkemiz en iyi şekilde temsil edeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan Tosun’a tebrik

Öte yandan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya alan Buse Tosun’a tebrik telgrafı gönderdi. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan sporcumuz Buse Tosun'a tebrik telgrafı göndermiştir.” ifadelerine yer verildi.   

Rektör Uzun şampiyon öğrencisini kutladı

Aldığı başarıdan dolayı Buse Tosun’u tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Üniversitemiz öğrencisi Buse Tosun, dün olduğu gibi bugün de aldığı başarılarla bizleri gururlandırmıştır. Daha önce birçok şampiyonluğa ve dereceye imza atan öğrencimiz, Brezilya'nın Rio kentinde yapılan olimpiyatlarda ülkemiz temsil etti. Kendisini tebrik ediyor, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da madalyayla döneceğine inanıyorum.” dedi.

Üniversitemiz BESYO Müdürü Doç. Dr. Taner Bozkuş ise “Buse Tosun, çalışkanlığı ve azmiyle bir başarıya daha imza atarak, ülkemizdeki herkesi gururlandırmıştır. Kendisini kutluyorum.” diye konuştu.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ ailesi bayramlaşma töreninde buluştu

  • Rektör Uzun’dan Ramazan Bayramı mesajı

  • BARÜ’lü milli sporcular gözünü 2024 Paris Olimpiyatlarına dikti

  • Rektör Uzun, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi

  • BARÜ, BİRUS Projesiyle geleceği hedefliyor

  • BİRUS Proje ekibi, izleme takımıyla bir araya geldi

  • BARÜ’lü öğrenciler Ramazan ayı boyunca iftar sofrasında buluştu

  • BARÜ’de ‘Gazze ve Gönüllülük’ konuşuldu

  • BARÜ’de bağışıklık güçlendirici yeni formüller denenecek

  • BARÜ’nün BAKKA destekli projesinde imzalar atıldı