Üniversitemiz, öğrenci projeleriyle Türkiye’de ilk 5’te

Yayın Tarihi : 04/03/2020
Üniversitemiz, öğrencilerinin “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında kabul edilen 32 projesiyle 118 üniversite arasından ilk 5’e girdi.

Öğrencilerini tüm çalışmalarının merkezine alan Üniversitemizde proje hazırlama ve geliştirme kültürünün oluşması noktasında belirli periyotlarla verilen eğitimleri meyvelerini veriyor. Geçtiğimiz yıl “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında 13 projenin kabul edildiği Bartın Üniversitesi’nde bu yıl 32 öğrenci projesi desteklenmeye uygun görüldü.

Öğrenciler tarafından sunulan 68 projeden 32’sinin kabul edilmesiyle, Üniversitemiz öğrenci projelerinde 118 üniversite arasında 5’inci oldu.

Projelerden 15’i Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, 6’sı Fen Fakültesi, 6’sı Bartın Orman Fakültesi, 3’ü Sağlık Bilimleri fakültesi ve 2’si ise Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlandı.

“Öğrencilerimizin gelişimi her zaman önceliğimiz oldu”

Üniversitemizde gerçekleştirilen tüm faaliyetlerin merkezinde öğrencilerinin olduğunu vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak öğrencilerimizin gelişimini her zaman önceliğimiz olmuştur. Onları mezun ederken donanımlı bireyler olmaları için tüm personelimizle birlikte yoğun çaba sarf ediyor, öğrencilerimizi teşvik ediyoruz. Gerek ders ortamında gerek ise ders dışı eğitim ve faaliyetlerle onların en iyi şekilde geleceğe hazırlanmanın gayretindeyiz. Bu noktada 32 öğrencimizin kabul edilen TÜBİTAK 2209-A projesi için mutluluk duymaktayım. İnanıyorum ki yaptıkları çalışmalarla bizleri her zaman gururlandıran öğrencilerimiz, ülkemizin hedeflerine giden yolda kararlı adımlar atacak ve geleceğimize değer katacaktır. Bu düşüncelerle öğrencilerimizin geleceğe dönük projeler üretmeleri noktasında destekleyerek kendilerini kanıtlama imkânı sunan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal'a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Öğrencilerimizin edindiği tecrübeler bir adım önde olmalarını sağlayacaktır”

Rektör Uzun, proje hazırlayan öğrencileri tebrik ederek, “Öğrencilerimize, ‘Tribünde değil, odağında ol’ anlayışıyla hayata geçirdiğimiz pek çok bilimsel, sportif ve kültürel etkinlikle, derslerle sınırlı olmayan bir öğrenme ortamını sunuyoruz. Böylece aldıkları kaliteli eğitimin yanı sıra edinilen tecrübelerin öğrencilerimizin mesleki hayatlarında bir adım önde olmalarını sağlayacağına inanıyoruz. Bu doğrultuda gösterdikleri gayretlerden dolayı proje hazırlama ve sunma başarısı gösteren tüm öğrencilerimizi ve onlara destek olan danışman hocalarımızı tebrik ediyorum. Projeleri kabul edilen öğrencilerimi kutluyor, başarının katlanarak artmasını diliyorum” diye konuştu.

TÜBİTAK yakın tarihte yeni bir çağrıya çıkacak

Öte yandan TÜBİTAK tarafından “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında yakın tarihte tekrardan çağrıya çıkacağı ve proje destek miktarında iyileştirme yapacağı öğrenildi.

Kabul edilen projeler şu şekilde:
  1. Ahmet Emre Çelik (Bartın Orman Fakültesi) – “Sarıçam (Pinus Sylvestris L.) Odununun Hızlandırılmış Açık Hava Koşulları Performansının İyileştirilmesi”

2. Salim Yavuz (Bartın Orman Fakültesi) – “Cca İle Emprenyeli Ağaç Malzemeden Krom, Bakır, Arseniğin Uzaklaştırılmasında Derin Ötektik Çözücülerin (Dess) Kullanımı”

3. Mertcan Şen (Bartın Orman Fakültesi) – “Bolu-Mengen İlçesi Kültürel Peyzaj Özelliklerinin Coğrafi İşaret Kapsamında Değerlendirilmesi”

4. Serenay Gökçe (Bartın Orman Fakültesi) – “Sağlıklı ve Yaşanabilir Kent Olarak Amasra”

5. Orhan Etçibaşı (Bartın Orman Fakültesi) – “Mantar Üretimini Özendirmek Ve Desteklemek Amacıyla Kayın Mantarı Başlangıç Kitlerinin Hazırlanması, Bilgilendirme Ve Örnek Uygulama”

6. Oğuz Aksu (Bartın Orman Fakültesi) – “Yüksek Sıcaklıkta Odun Modifikasyonu Süresince Kuruma Gerilimlerinin Dijital Görüntü Korelasyon Yöntemiyle Tespiti”

7. Aleyna Kübra Taş (Eğitim Fakültesi) – “Geçmişten Günümüze Değişen Oyunlar: Yaşlı ve Çocukların Karşılıklı Öğrenme Sürecinin İncelenmesi”

8. Nail Şahin (Eğitim Fakültesi) – “Atıklardan Bilim ve Sanata”

9. Nursena Yüksel (Fen Fakültesi) – “Kimyasal ve Bitkisel Bileşiklerin Anti-Metastaz Etkisi”

10.  Merve Yıldırım (Fen Fakültesi) – “Yeni Sentezlenen Disiyanidogümüş Komplekslerinin Bakterisit ve Anti-Üreaz Etkisi”

11.  Gülsema Çiftçi (Fen Fakültesi) – “Centaurea Kilaea Bitkisinin Anti Kolesterol Etkisinin Araştırılması”