BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz mezunu Şennur Demir, Sırbistan’da altın madalya kazandı

Yayın Tarihi : 17/01/2021
Üniversitemiz mezunu Milli Sporcu Şennur Demir, Sırbistan'da düzenlenen 10. Uluslar Boks Kupası’nda tüm rakiplerini geçerek altın madalyayı milli takımın hanesine yazdırdı.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Lisansüstü Eğitim Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi Spor Öğretmenliği Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamlayan Milli Sporcu Şennur Demir başarılarına bir yenisini daha ekledi. Sırbistan'da düzenlenen 10. Uluslar Boks Kupası’nda ringe çıkan başarılı boksör Demir, tüm rakiplerini geçerek finalde yarışmaya hak kazandı. Şennur Demir, son karşılaşması olan 75 kilo final müsabakasında Belaruslu rakibi Viktoryia Kebikava'yı mağlup etmeyi başararak altın madalya kazandı. Böylece Olimpik Kadın Boks Milli Takımı, Sırbistan'da düzenlenen 10. Uluslar Boks Kupası'nı 2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayla tamamladı.

Başarılarına bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşadığını belirten Milli Boksör Demir, “Sırbistan’dan altın madalya ile dönmenin mutluluğunu yaşıyorum. Büyük gayretler sonucunda elde edilen başarılara yenilerini ekleyerek yoluma devam etmeyi hedefliyorum. Bu başarılarda gerek kamplarda gerek ise Bartın Üniversitesi’nde edindiğim tecrübelerin yeri büyük oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, başarılarından dolayı Şennur Demir’i kutlayarak “Şennur Demir azmiyle, disipliniyle her zaman örnek bir sporcu olmuştur. Katıldığı her müsabakada elinden gelenin fazlasını yapan Şennur, hem Üniversitemizi hem de Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiştir. Son olarak ülkemizi Sırbistan'da düzenlenen 10. Uluslar Boks Kupası’nda en iyi şekilde temsil ederek İstiklal Marşımızı okutmuştur. Başarılı sporcumuzu kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.



SON Haberler

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı

  • Bartın’da kuraklığa karşı yeşil çatı uygulamaları yapılacak

  • BARÜ öğrencisinin, topuk kanından hızlı tanı çalışmasına birincilik ödülü

  • BARÜ’de TYÇ logosu alan program sayısı 5’e yükseldi

  • BARÜ “Üniversite Tanıtım Fuarı”nda öğrencilerin yanında oldu

  • BARÜ’de gündem: Türkiye Yüzyılı’na değer katmak

  • BARÜ’nün TÜBİTAK destekli projesi “BİGG Spor Ödülleri Töreni”nde sunuldu

  • BARÜ’lüler doğal gölette “kano” üzerinde ders işlediler